Yemek Tarifleri
Soslu Şeftalili Kek
Soslu Şeftalili Kek Tanımı İçin Malzemeler
Bardak ölçüsü 220 ml
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
Üzerine için;
- 2 adet şeftali
- File badem yada fındık kırıntıları
Soslu Şeftalili Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Derin bir kabın içine sıvı yağ,yoğurt,şeker ve vanilya şekerini ilave edip şekeri eriyip boza üzere bir kıvam alana kadar çırpalım.
- Bu karışımdan bir su bardağından iki parmak az olacak kadar kekimizin üzerine için ayıralım.
- Ardından yumurtaları ek edip tekrar karıştıralım elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyip karıştıralım.
- 24 sm kek kalıbının altına fırın kağıdı koyup kenarlarını katı yağ ile yağlayıp un serpiştirin ve kek harcınızı döküp düzleştirin.
- Şeftali dilimleri tabana çökmemesi için hamura gelecek olan kısımlarını una değdirip o denli sıralayabilirsiniz.
- Şeftalileri ne kalın nede ince olacak formda dilimleyip kekin üzerine dizin üzerine file badem yada fındık kırıntıları serperek evvelce ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika üzeri hafif kızarana kadar denetimli pişirin.
- Fırından aldıktan sonra birinci sıcaklığı çıkınca ayırmış olduğunuz sosu kekin üzerine döküp bir fırça yardımıyla her yerine gelecek halde yayın.
Not:kelepçeli kek kalıbınız yoksa bor cam tepside de yapabilirsiniz. 👌👌👌.
Soslu Şeftalili Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Cevap bırakın