Yemek Tarifleri

Soslu Şeftalili Kek

Soslu Şeftalili Kek Tanımı İçin Malzemeler

Bardak ölçüsü 220 ml

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu

Üzerine için;

  • 2 adet şeftali
  • File badem yada fındık kırıntıları

Soslu Şeftalili Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Derin bir kabın içine sıvı yağ,yoğurt,şeker ve vanilya şekerini ilave edip şekeri eriyip boza üzere bir kıvam alana kadar çırpalım.
  2. Bu karışımdan bir su bardağından iki parmak az olacak kadar kekimizin üzerine için ayıralım.
  3. Ardından yumurtaları ek edip tekrar karıştıralım elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyip karıştıralım.
  4. 24 sm kek kalıbının altına fırın kağıdı koyup kenarlarını katı yağ ile yağlayıp un serpiştirin ve kek harcınızı döküp düzleştirin.
  5. Şeftali dilimleri tabana çökmemesi için hamura gelecek olan kısımlarını una değdirip o denli sıralayabilirsiniz.
  6. Şeftalileri ne kalın nede ince olacak formda dilimleyip kekin üzerine dizin üzerine file badem yada fındık kırıntıları serperek evvelce ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika üzeri hafif kızarana kadar denetimli pişirin.
  7. Fırından aldıktan sonra birinci sıcaklığı çıkınca ayırmış olduğunuz sosu kekin üzerine döküp bir fırça yardımıyla her yerine gelecek halde yayın.

Not:kelepçeli kek kalıbınız yoksa bor cam tepside de yapabilirsiniz. 👌👌👌.

Soslu Şeftalili Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu