Yemek Tarifleri

Soslu Biftek (Davet Sofralarının Yıldızı)

Soslu Biftek (Davet Sofralarının Yıldızı) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg biftek
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tepeleme yemek kaşığı tereyağ
  • 1 kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3 domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2,5 su bardağı oda ısısında su
  • 1/2 (yarım) şer ay kaşığı karabiber, pul biber
  • Tuz
  • Küçük 1 kısım biberiye (Opsiyonel)

Soslu Biftek (Davet Sofralarının Yıldızı) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

Daha evvel patates püresinden bahsetmiştim. Sıra soslu biftekte.

  1. Öncelikle eti mühürlememek ile işe başlıyorum.Bunun için sıvı yağı tencereye alıyor ve düzgünce kızdırıyorum.
  2. Isınan yağa etleri ekliyorum.
  3. Harlı ateşte üç dakika bir yüzünü, üç dakika başka yüzünü mühürlüyorum. Bu sırada çıkan cızırtıların hoşluğuna kulak verin derim. Etin iki yüzünde de kızartmanın verdiği kahverengilik oluşmalı.
  4. Mühürlenen etleri tencereden bir tabağa alıyor ve etleri mühürlediğim tencereye tereyağını bırakıyorum.
  5. Tereyağ eriyince yemeklik doğradığım soğanı ekliyor ve soteliyorum.
  6. Ardından salçayı iki tıp çevirip, kabuğunu soyup küp küp doğradığım domatesleri ekliyor ve domatesler yumuşatmana kadar pişirmeye devam ediyorum.
  7. Tuzu ve baharatları ekliyorum, yeniden iki çeşit çeviriyorum.
  8. Ocağın altını en kısığa getiriyorum, bu ortada nişastayı 2,5 su bardağı su ile açıyorum. Su oda ısısında olmalı ki nişasta topaklanmadan suda çözülsün, topaklanmasın.
  9. Hazırladığım sulandırılmış nişastayı ocaktaki sosa karıştırarak ekliyorum. Kaynayana kadar karıştırmaya devam ediyorum ve etleri sosa ekliyorum.
  10. Kaynamaya başlayınca tencerenin kapağını kapatıp, ocağı orta ateşe getiriyorum ve yaklaşık 30 dakika pişiriyorum.
  11. İyi bir mühürleme yapılmış ise etler 30 dakika sonunda lokum yumuşaklığında pişmiş olacaktır.
  12. Etleri tekrar bir tabağa alıp, tencerede kalan sosu blenderdan geçiriyorum.
  13. Burada ben blenderın tenceremi çizmemeli için sosu diğer bir kapta blenledim ve tekrar tencereye aldım.
  14. Blend edilen sosa tekrar etleri ekliyor kaynama noktasına geldikten sonra 5 dakika daha tencerenin kapağı kapalı olarak kısık ateşte kaynatıyorum.

Ve yemek tamam.

Afiyet ve sıhhatle kalın????.

Soslu Biftek (Davet Sofralarının Yıldızı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu