Yemek Tarifleri

Soslu Banvit İftarlık Tavuk ile Pilav ve Lokanta Yolu Tavuk Çorbası

Soslu Banvit İftarlık Tavuk ile Pilav ve Lokanta Yöntemi Tavuk Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet Banvit İftarlık Bütün Tavuk
  • 1 adet soğan
  • 2 adet defne yaprağı
  • 1,5 lt su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Soslu tavuk için;

  • Didiklenmiş tavuk
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber

Pilavı için;

  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 su bardağı sıcak su

️Lokanta Adabı Tavuk Çorbası için:

  • 1 kase haşlanmış didiklenmiş tavuk
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1.5 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • Yarım limon suyu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Ayırdığımız tavuk suyu

Soslu Banvit İftarlık Tavuk ile Pilav ve Lokanta Yolu Tavuk Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle tencereye Banvit tavuğumuzu alalım. İçine defne yaprağı ve soğan atıp üzerine gelecek kadar su ek edip pişirmeye bırakalım.
  2. Pişen tavuğu çıkarıp çorba ve pilavda kullanmak için didikleyelim.(Suyunu ayıralım)
  3. Soslu tavuk için; Tavaya sıvı yağ alalım.Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.Baharatları ve en son didiklediğimiz tavukları ekleyip 4-5 dakika karıştırıp pişirip ocaktan alalım.
  4. Pilav için tavaya yağları alıp güzelce yıkadığımız pirinçi ekleyip kavuralım.Ardından ayırdığımız tavuğun suyunu ve nohutu ekleyip tuzunu ek edip pişmeye bırakalım.Suyunu çekince hazır.
  5. Çorba için; Tencereye ayırdığımız tavuk suyunu alalım gerekirse su eği yapalım.Didiklediğimiz tavukları ek edip kaynamaya bırakalım.
  6. Terbiyesi için kaseye yoğurt,un,yumurtayı alıp karıştıralım.
  7. Kaynayan çorbadan 1 kepçe ek edip terbiyeyi ılıtıp tencereye karıştırarak ekleyelim.
  8. Kaynayana kadar karıştıralım.
  9. Sosu için tavada 3 yemek kaşığı sıvı yağ ve toz biberi yakıp çorbamıza ek edelim.
  10. Afiyet olsun.

Soslu Banvit İftarlık Tavuk ile Pilav ve Lokanta Yordamı Tavuk Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu