Yemek Tarifleri
Sos Turşu

Sos Turşu Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilo ince tatlı kıl biber
- Yarım kilo acı kıl biber
- 1 buçuk kilo sosluk domates
- 1 baş sarımsak
- 1,5 yemek kaşığı kaya tuzu
- 1 çay kaşığı limon tuzu
- 1 su bardağı sirke
Sos Turşu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce zerzevatları yıkıyoruz.
- Biberleri ince ince doğruyoruz.
- Domatesleri kabuklarıyla rondoda çekiyoruz.
- Sarımsakları küçük küçük kıyıyoruz.
- Derin bir tencereye domatesleri boşaltın ocakta 5 dk kaynatın altını uygunca kısıp,içine biberi sarımsağı,tuzu, sirkeyi limon tuzunu ekleyip karıştırın.
- Ocağın altını açın.
- Kaynadığı an ocağı kapatın,sıcak sıcak kavanozlara doldurup ağzını sıkıca kapatıp zıt çevirin.
- Bir gün sonra serin bir yere kaldırabilirsiniz. Çok hoş bir turşu oluyor, yemeklerin yanında meze üzere tüketebilirsinizafiyet olsun.
Sos Turşu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




Cevap bırakın