Yemek Tarifleri

Sos Turşu

Sos Turşu Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo ince tatlı kıl biber
  • Yarım kilo acı kıl biber
  • 1 buçuk kilo sosluk domates
  • 1 baş sarımsak
  • 1,5 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 çay kaşığı limon tuzu
  • 1 su bardağı sirke

Sos Turşu Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Önce zerzevatları yıkıyoruz.
  2. Biberleri ince ince doğruyoruz.
  3. Domatesleri kabuklarıyla rondoda çekiyoruz.
  4. Sarımsakları küçük küçük kıyıyoruz.
  5. Derin bir tencereye domatesleri boşaltın ocakta 5 dk kaynatın altını uygunca kısıp,içine biberi sarımsağı,tuzu, sirkeyi limon tuzunu ekleyip karıştırın.
  6. Ocağın altını açın.
  7. Kaynadığı an ocağı kapatın,sıcak sıcak kavanozlara doldurup ağzını sıkıca kapatıp zıt çevirin.
  8. Bir gün sonra serin bir yere kaldırabilirsiniz. Çok hoş bir turşu oluyor, yemeklerin yanında meze üzere tüketebilirsinizafiyet olsun.

Sos Turşu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu