Yemek Tarifleri
Sömelek Köfte
Sömelek Köfte Tanımı İçin Malzemeler
- 200 gram orta yağlı kıyma
- 1 su bardağı ince bulgur
- 2 çorba kaşığı un
- 1 tane yumurta
- Yarım çorba kaşığı salça
- 1 çay bardağı irmik
- Yarım çorba kaşığı tuz
Sosu için;
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 3 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
Üzeri için;
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 diş sarımsak
Sömelek Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce bulgurumuzun üzerine bir bardak kaynar su koyup yarım saat kadar kabarmasını bekliyoruz.
- Yumuşayan bulgur harcımıza başka gereçlerini koyup on dakika kadar yoğuruyoruz.
- Elimizi ıslatıp bulgur harcımızdan küçük kesimler alıp parmak büyüklüğünde ve uzunluğunda köfteler yapıyoruz.
- Tencereye su koyuyoruz.
- Kaynayınca köfteleri koyup on dakika kadar haşlıyoruz.
- Pişen köfteleri servis tabağına alıyoruz.
- Salçayı, 1 çay bardağı köfte suyuyla açalım.
- Tereyağı ve sıvı yağda baharatları ve salçayı pişirelim.
- Sos kıvamına gelince,köftelerin üzerine koyup harmanlıyoruz.
- Yoğurda sarımsağı koyup köftenin üstüne döküyoruz.
Sömelek Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Cevap bırakın