Yemek Tarifleri

Sömelek Köfte

Sömelek Köfte Tanımı İçin Malzemeler

  • 200 gram orta yağlı kıyma
  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 tane yumurta
  • Yarım çorba kaşığı salça
  • 1 çay bardağı irmik
  • Yarım çorba kaşığı tuz

Sosu için;

  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 3 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber

Üzeri için;

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 diş sarımsak

Sömelek Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Önce bulgurumuzun üzerine bir bardak kaynar su koyup yarım saat kadar kabarmasını bekliyoruz.
  2. Yumuşayan bulgur harcımıza başka gereçlerini koyup on dakika kadar yoğuruyoruz.
  3. Elimizi ıslatıp bulgur harcımızdan küçük kesimler alıp parmak büyüklüğünde ve uzunluğunda köfteler yapıyoruz.
  4. Tencereye su koyuyoruz.
  5. Kaynayınca köfteleri koyup on dakika kadar haşlıyoruz.
  6. Pişen köfteleri servis tabağına alıyoruz.
  7. Salçayı, 1 çay bardağı köfte suyuyla açalım.
  8. Tereyağı ve sıvı yağda baharatları ve salçayı pişirelim.
  9. Sos kıvamına gelince,köftelerin üzerine koyup harmanlıyoruz.
  10. Yoğurda sarımsağı koyup köftenin üstüne döküyoruz.

Sömelek Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu