Yemek Tarifleri

Soğuk Sütlü Baklava Görüntülü

Soğuk Sütlü Baklava Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket hazır baklava yufkası
  • 250 gr antep fıstığı
  • 60 gr sütlü çikolata
  • 1 yemek kaşığı kakao

Arasına

  • 200 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Şerbeti için

  • 4 su bardağı toz şeker
  • 1 dilim limon
  • 1 su bardağı su
  • 4 su bardağı süt

Soğuk Sütlü Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Toz şeker uygun bir tencereye alalım.
  2. Üzerine su ve limonu sıkıp kabuğu ile birlikte ekleyip karıştırıp ocağı alalım.
  3. Şerbeti kısık ateşte 10 dakika kaynatalım
  4. Sonrasında içerisine 1 litre soğuk sütü ek edelim karıştırıp bir kenarda bekletelim.
  5. Tereyağını eritip sıvı yağı ek edelim.
  6. Baklavalık yufkanın yarısını üçerli olacak biçimde tepsiyi yağlayıp her katına yağ sürerek üst üste koyalım.
  7. Arasına ince çekilmiş fıstığı ekleyip kalan yufkaları da üçerli bir biçimde üst üste koyup yağlayalım.
  8. Sonrasında dilimleyip kalan yağı da üzerine döküp 170 derecelik fırında pişirelim baklavayı fırından alıp soğuk sütlü şerbeti üzerine dökelim.
  9. Bir saat kadar şerbetini çekmesini bekleyip sonrasında üzerine kakaoyu ekleyip rendelenmiş çikolatayı serpiştirerek servis edelim. Afiyetler olsun ayrıntılı tanım için tıklayınız ????

Soğuk Sütlü Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu