Yemek Tarifleri
Soğuk Kahve
Soğuk Kahve Tanımı İçin Malzemeler
- 1 tatlı kaşığı granül kahve
- 1 tatlı kaşığı şeker (pudra şekeri de olur)
- 3 yemek kaşığı sıcak su
- 2 su bardağı soğuk süt
Soğuk Kahve Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Granül kahve olağanda 3 yemek kaşığı diye görüyordum daima lakin kendi damak tadınıza nazaran azaltabilir ya da arttırabilirsiniz çok acı seviyorsanız 3 tatlı kaşığı çok kahve acılığını sevmiyorsanız bir iki tatlı kaşığı granül kahve üzerine pudra şekeri ekleyin.
- Ocağa 3- 4 kaşık kadar kaynar su alın.
- Su kaynayınca tabağa aldığınız kahve ve şekeri üstüne sıcak suyu ekleyin çay süzgeciniz ile çırpın.
- 5 dakika durmadan çırpınca esasen köpürecektir.
- Sonra bardağınıza buzu koyun üstüne çıktınız kahveyi en sonunda sütü ekleyip içebilirsiniz.
Soğuk Kahve Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Cevap bırakın