Yemek Tarifleri

Soğuk Baklava

Soğuk Baklava Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket baklavalık yufka (800 g)
  • 150 gram tereyağı
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı sıvı yağ (1 çay bardağından biraz az)

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su
  • 2 su bardağı süt

Arası için;

  • 1 kase iri çekilmiş fıstık (dilerseniz fındık ya da ceviz de kullanabilirsiniz)

Üzeri için;

  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı süt tozu

Soğuk Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Soğuk baklava için birinci olarak şerbetini hazırlayalım. Bunun için tenceremize şeker ve suyu alarak kaynamaya bırakalım. Kaynadıktan 5 dakika sonra ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
  2. Ardından küçük bir sos tavasına ya da küçük bir tencereye tereyağımızı alalım ve eritelim. Yağımız erirken üzerinde oluşan köpükleri bir kaşık yardımı ile alalım. Yağımız eridikten sonra ocaktan alalım ve üzerine sıvı yağımızı ekleyerek karıştıralım.
  3. Baklava yufkamızı tezgaha alalım, kullanacağımız fırın kabımızı yufkamızın kenar kısmına yerleştirerek etrafından bıçak ile keselim.
  4. Ben bu tanımda küçük uzunluk dikdörtgen borcam kullandım. Fırın tepsimizin tabanına yağ karışımımızdan 1 kaşık kadar alalım ve fırça ile her yerine gelecek formda sürelim. Daha sonra 1 tane bütün yufkamızdan yerleştirelim.
  5. Üzerine kenarlarda kalan kesimlerden da bir kaç yaprak yerleştirelim. Ve 1 kaşık daha yağ gezdirelim. Yufkamızı yerleştirelim.
  6. Üzerine kesimli yufkalardan yerleştirerek üzerine bir kaşık yağ gezdirelim. Bu formda yufkaların yarısını tepsimize üst üste sıralayalım (son 2 katta bütün yufka kesimlerinden yerleştirelim)
  7. Ardından baklavamızın orta materyalini yerleştirelim. Ben iri çekilmiş fıstık kullandım siz dilerseniz fındık ya da cevizde kullanabilirsiniz.
  8. Bu evrede fırınımızı alt üst fansız ayarda 170°c’de ısınmaya bırakalım. Fıstıklarımızı yerleştirdikten sonra üst için ayırdığımız yufkalarımızı üst üste, ortalarına yağ dökerek tıpkı formda sıralamaya devam edelim.
  9. Yufkaları yerleştirme süreci bittikten sonra kenardan taşan kısımlar varsa bıçak ile keselim ve yağımızdan sürelim.
  10. Hazırladığımız baklavamızı dilediğimiz boyutta keselim. Baklavamızı 170°c fırında altı ve üstü nar üzere kızarana kadar pişmeye bırakalım.
  11. Ben 1 saat 10 dakika kadar pişirdim, fırına nazaran değişir bu mühlet, tez etmeden güzelce pişmesini bekleyin.
  12. Baklavamız pişerken biz de şerbetimizin sütünü ekleyelim ve karıştırarak bekletelim. Kızaran baklavamızı fırından alalım ve birinci sıcağının çıkması için 10 dakika kadar bekletelim.
  13. Soğuyan baklavamızın üzerine şerbeti her yerine gelecek halde gezdirelim. Şerbeti çekmesi için 1 saat kadar dinlendirelim.
  14. Ardından süzgeç yardımı ile baklavanın her kakao ile kapladım. Buzdolabında dinlendirdiğimiz soğuk baklavamız hazır.
  15. Üzerini toz fıstıkla ve çikolata rendesi ile süsleyerek soğuk baklavayı servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Not:Üzerine bol çikolata rendesi serpebilirsiniz.

Soğuk Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu