Yemek Tarifleri

Soğansız Dolma (Taze Sebzeler İle)

Soğansız Dolma (Taze Sebzeler İle) Tanımı İçin Malzemeler

Doldurmak için:

  • 8-9 tane top biber (büyük-orta boylarda)
  • 3 tane patlıcan
  • 3 tane domates

İç harcı için:

  • 2 küçük uzunluk köy biberi yahut bir büyük uzunluk çarliston biber
  • 1 orta uzunluk domates
  • 1 su bardağı iri bulgur
  • 1 su bardağı pirinç
  • Sıvı yağ
  • Karabiber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 5 türlü baharatı
  • Nane (isteğe göre)
  • Tuz

Suyu için:

  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı sumak
  • 2 su bardağı kaynar su

Soğansız Dolma (Taze Sebzeler İle) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Önce patlıcan oymakla başlıyoruz, sebebi ise patlıcanı oyduktan sonra acılığının gitmesi için tuzlu suda bekletmek.
  2. İç harcını hazırladığımız dolmanın sebzelerini doldurmaya başlamadan evvel, çaydanlığa 3 yemek kaşığı sumak, 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip üzerine 1-2 su bardağı kaynar su ekleyip sumağı kaynamaya bırakıyoruz.
  3. Eğer domates oyduysanız domates içini de suyunu da ekleyecek biçimde iç harca ekleyebilirsiniz.
  4. Biberlerin kapağını yarım biçimde kesip tohumlarını çıkartıyoruz.
  5. Tuzlu suya rengini veren patlıcanları süzüp, tüm zerzevatları dolduruyoruz. Patlıcanları doldurduktan sonra birbirine geçirirseniz pişerken iç harcı dökülmez.
  6. Sebzelerin boyutu değişkenlik gösterdiğinden gereç fazla gelirse biraz daha patlıcan oyabilir yahut istediğiniz öteki sebzeler de ekleyebilirsiniz.
  7. Doldurulan zerzevatları geniş bir tencerede ve birebir vakitte ortalarında boşluk kalmayacak halde yerleştirdikten sonra ocağın altını yakıyoruz.
  8. Üzerine kaynayan sumak suyunu süzerek ekliyoruz, yaklaşık olarak sebzelerin yarısına kadar gelecek halde su ekliyoruz.
  9. Sebzeler taze olduğu için pişerken suyunu salacak o yüzden çok su eklememek değerli.
  10. Yemek kaynadıktan sonra altını kısıp, 30-40 dk pişirmeye devam ediyoruz, pirinçine ve sebzesine baktıktan sonra piştiğini anladıysak ocağın altını kapatıyoruz.
  11. Yanına salata ve yoğurt çok yakışıyor, tavsiye ediyorum :).Afiyet olsun :).

Soğansız Dolma (Taze Sebzeler İle) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu