Yemek Tarifleri

Soğanlı Meze

Soğanlı Meze Tanımı İçin Malzemeler

  • 7-8 adet arpacık soğan
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • 1 diş sarımsak
  • 6 yemek kaşığı süzme yoğurt

Sos için;

  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı tatlı toz biber
  • yarım kahve fincanı nar ekşisi
  • yarım kahve fincanı su
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

Soğanlı Meze Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Soğanlar ve sarımsaklar soyulur, bir fırın torbasına koyularak içerisine tuz ve bir kaç damla zeytinyağı ek edilir.
  2. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 15 dakika pişirilir.
  3. Sos için bir tavaya zeytinyağı alınarak biraz kızdırılır akabinde kimyon eklenir.
  4. Ardından pişen soğanları ek ederek 2-3 dakika sotelenir.
  5. Diğer baharatlar, nar ekşisi ve su ek edilerek 5 dakika pişirilir.
  6. Servis yapılacak tabağa süzme yoğurdu koyulur ve soslu soğan ek edilir.

Afiyet olsun.

Soğanlı Meze Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu