Yemek Tarifleri
Soğanlı Meze

Soğanlı Meze Tanımı İçin Malzemeler
- 7-8 adet arpacık soğan
- Zeytinyağı
- Tuz
- 1 diş sarımsak
- 6 yemek kaşığı süzme yoğurt
Sos için;
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı tatlı toz biber
- yarım kahve fincanı nar ekşisi
- yarım kahve fincanı su
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Soğanlı Meze Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Soğanlar ve sarımsaklar soyulur, bir fırın torbasına koyularak içerisine tuz ve bir kaç damla zeytinyağı ek edilir.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 15 dakika pişirilir.
- Sos için bir tavaya zeytinyağı alınarak biraz kızdırılır akabinde kimyon eklenir.
- Ardından pişen soğanları ek ederek 2-3 dakika sotelenir.
- Diğer baharatlar, nar ekşisi ve su ek edilerek 5 dakika pişirilir.
- Servis yapılacak tabağa süzme yoğurdu koyulur ve soslu soğan ek edilir.
Afiyet olsun.
Soğanlı Meze Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

Cevap bırakın