Yemek Tarifleri

Soğan Yahnisi

Soğan Yahnisi Tanımı İçin Malzemeler

  • 300 gram kuşbaşı et (Ben hindi kullandım)
  • 1 kase soyulmuş arpacık soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sirke (Ben elma sirkesi kullandım)
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı dolusu salça
  • Tuz
  • Karabiber

Soğan Yahnisi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Yağları tencereye alalım. Doğranmış etimizi tencereye alıp 4-5 dakika kavuralım.
  2. Yemek kaşığı sirke 1 çay bardağı sıcak su ekleyelim kapağını kapatalım.
  3. Orta ateşte orta ara karıştırarak pişirelim.
  4. Suyu bittiğinde pişmediyse su ekleyebilirsiniz.
  5. Suyu biten etlere arpacık soğanlarımızı ve sarımsakları ekleyelim.
  6. Etlerle bir arada 2-3 dakika kavuralım.
  7. Salçayı ekleyip 2-3 dakikada bu türlü kavurup üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyelim.
  8. Tuz karabiber,pul biber ekleyip arpacık soğanlar yumuşayana kadar pişirelim.

Afiyet olsun.

Soğan Yahnisi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu