Yemek Tarifleri
Soğan Çorbası

Soğan Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet kuru soğan
- 1 çorba kaşığı tereyağ ( tepeleme )
- 1,5 çorba kaşığı un
- 4-5 su bardağı tavuk suyu
- Karabiber
- Tuz
Soğan Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Soğanınızı ortadan kesin, yarım halkalar elde etmek için ince ince dilimleyin.
- 1 kaşık tereyağını tencerede eritin eridikten sonra soğanları ek ederek pembeleşene kadar kavurun.
- Hafif pembeleşince (sakın yakmayın) unu ekleyin daima karıştırarak bir arada kavurmaya devam edin kavurma etabında ateşiniz yüksek olsun. 2 dakika kadar kavurun.
- Daha sonra tavuk suyunuzu karışıma ekleyin dilerseniz tavuk suyu ve sıcak suyu karıştırarak da kullanabilirsiniz ateşinizi kısın daima karıştırarak 5 dakika kadar daha pişirin.
- Burada kullandığınız suyun kesinlikle sıcak olması gerekmektedir bu halde ununuz topaklanmadan daha kolay açılacaktır.
- Ardından karabiber ve tuzunuzu ayarlayın ağzınıza hiç soğan gelmesin istiyorsanız bu evrede blenderdan geçirebilirsiniz.
- Ocaktan aldığınız çorbanızı isteğe bağlı kruton ekmekle üzerinde yağda yakılmış pul biber ile sıcak servis yapın.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun 🤗😋.
Soğan Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



Cevap bırakın