Yemek Tarifleri

Soğan Çorbası

Soğan Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çorba kaşığı tereyağ ( tepeleme )
  • 1,5 çorba kaşığı un
  • 4-5 su bardağı tavuk suyu
  • Karabiber
  • Tuz

Soğan Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Soğanınızı ortadan kesin, yarım halkalar elde etmek için ince ince dilimleyin.
  2. 1 kaşık tereyağını tencerede eritin eridikten sonra soğanları ek ederek pembeleşene kadar kavurun.
  3. Hafif pembeleşince (sakın yakmayın) unu ekleyin daima karıştırarak bir arada kavurmaya devam edin kavurma etabında ateşiniz yüksek olsun. 2 dakika kadar kavurun.
  4. Daha sonra tavuk suyunuzu karışıma ekleyin dilerseniz tavuk suyu ve sıcak suyu karıştırarak da kullanabilirsiniz ateşinizi kısın daima karıştırarak 5 dakika kadar daha pişirin.
  5. Burada kullandığınız suyun kesinlikle sıcak olması gerekmektedir bu halde ununuz topaklanmadan daha kolay açılacaktır.
  6. Ardından karabiber ve tuzunuzu ayarlayın ağzınıza hiç soğan gelmesin istiyorsanız bu evrede blenderdan geçirebilirsiniz.
  7. Ocaktan aldığınız çorbanızı isteğe bağlı kruton ekmekle üzerinde yağda yakılmış pul biber ile sıcak servis yapın.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun 🤗😋.

Soğan Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu