Yemek Tarifleri

Sodalı Pamuk Poğaça

Sodalı Pamuk Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket toz maya
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 2 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 şişe maden suyu
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un (7-8 bardak kadar)

Üzerine;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı süt

Sodalı Pamuk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. İlk olarak tencere içine sıvı yağ, süt, şeker ve tuz eklenerek ocakta parmağı yakmayacak derecede ılıtılır.
  2. Yoğurma kabına sodayı ekliyoruz ve ılıttığımız harcı ekliyoruz.
  3. Daha sonra yavaş yavaş unla birlikte mayayıda ekleyip yoğurarak yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  4. Hamurun üzerini örtüp, 45-50 dk mayalandırıyoruz.
  5. Mayalanınca hamurdan mandalina kadar toplar yaparak tepsiye diziyoruz.
  6. Vaktiniz varsa tepside de 1 saat kadar mayalandırıyoruz (benim vaktim yoktu, 30 dk mayalandırdım).
  7. Üzerine yumurta sarısı ve süt karışımını sürüp çörek otu, susam serpebilirsiniz.
  8. 200 derecede kızarıncaya kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun.

Sodalı Pamuk Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu