Yemek Tarifleri

Sodalı Börek

Sodalı Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yufka
  • 1 şişe maden suyu
  • Yarım çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta akı sarısı üzeri için

İçi için;

  • Peynir
  • Maydanoz
  • Yada patates isteğe bağlı

Üzerine;

  • Çörek otu

Sodalı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Yufkayı tezgaha serelim ,üzerine hazırladığımız sostan her yerine gelecek biçimde dökelim.
  2. İkinci yufkayı da üzerine serelim onu da bir hoş soslayalım.
  3. 20 modüle keselim .
  4. İç harçımızı da koyalım ,sigara böreği üzere saralım hepsini bitirdikten sonra sosumuza batırıp tepsiye dizelim .
  5. Üzerine yumurta sarısını da sürelim, çörek otu serpiştirelim.
  6. 180 derece evvelce ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.

Sodalı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu