Yemek Tarifleri
Sodalı Börek

Sodalı Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yufka
- 1 şişe maden suyu
- Yarım çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı yoğurt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta akı sarısı üzeri için
İçi için;
- Peynir
- Maydanoz
- Yada patates isteğe bağlı
Üzerine;
- Çörek otu
Sodalı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yufkayı tezgaha serelim ,üzerine hazırladığımız sostan her yerine gelecek biçimde dökelim.
- İkinci yufkayı da üzerine serelim onu da bir hoş soslayalım.
- 20 modüle keselim .
- İç harçımızı da koyalım ,sigara böreği üzere saralım hepsini bitirdikten sonra sosumuza batırıp tepsiye dizelim .
- Üzerine yumurta sarısını da sürelim, çörek otu serpiştirelim.
- 180 derece evvelce ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Sodalı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




Cevap bırakın