Yemek Tarifleri

Siyez Unlu Poğaça

Siyez Unlu Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı siyez unu
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker

İç harcı için tercihinize nazaran;

  • Peynir
  • Zeytin
  • Sucuk ya da haşlanmış patates

Siyez Unlu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Un, kabartma tozu ve tuzu bir kaseye ekleyin, karıştırın.
  2. Yoğurt ve sıvı yağı ekleyerek hamuru yoğurun. Gerekirse un ek ederek kıvamını ayarlayın.
  3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp avuç içinde açın ve iç harcınızı yerleştirin.
  4. Hamuru kapatıp yuvarlayarak poğaça formu verin.
  5. Hazırladığınız poğaçaları yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine yerleştirin.
  6. Önceden ısıtılmış 180°c fırında üzeri kızarana kadar pişirin (yaklaşık 25-30 dakika).

Siyez unlu poğaçalarınızı sıcak servis yapabilirsiniz. İsterseniz iç harcı ferdî tercihinize nazaran özelleştirebilirsiniz. Afiyet olsun!.

Siyez Unlu Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu