Yemek Tarifleri
Siyez Unlu Poğaça
Siyez Unlu Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı siyez unu
- 1 su bardağı yoğurt
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 2 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
İç harcı için tercihinize nazaran;
- Peynir
- Zeytin
- Sucuk ya da haşlanmış patates
Siyez Unlu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Un, kabartma tozu ve tuzu bir kaseye ekleyin, karıştırın.
- Yoğurt ve sıvı yağı ekleyerek hamuru yoğurun. Gerekirse un ek ederek kıvamını ayarlayın.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp avuç içinde açın ve iç harcınızı yerleştirin.
- Hamuru kapatıp yuvarlayarak poğaça formu verin.
- Hazırladığınız poğaçaları yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış 180°c fırında üzeri kızarana kadar pişirin (yaklaşık 25-30 dakika).
Siyez unlu poğaçalarınızı sıcak servis yapabilirsiniz. İsterseniz iç harcı ferdî tercihinize nazaran özelleştirebilirsiniz. Afiyet olsun!.
Siyez Unlu Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Cevap bırakın