Yemek Tarifleri

Sıvı Yağlı Kalburabastı (Az Malzemeli)

Sıvı Yağlı Kalburabastı (Az Malzemeli) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı sıvı yağ yahut zeytinyağı
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağı un

İçi için;

  • Küçük doğranmış ceviz

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
  • Çeyrek limon suyu

Sıvı Yağlı Kalburabastı (Az Malzemeli) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. İlk olarak şerbeti hazırlayalım. Şerbeti kaynara çıkınca 10 -12 dk ortası kaynatalım.
  2. Daha sonra soğumaya bırakalım tatlı sıcak şerbeti soğuk olucak.
  3. Hamur için sıvıları karıştıralım.
  4. Üzerine yarım paket kabartma tozu ve unu az az ekleyerek yumuşak bir hamur yoğuralım.
  5. Bende üç su bardağı un kâfi geldi.
  6. Hazırladığımız hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlayıp patates dilimleyiçinin üzerinde oval formunda açıp ortasına ceviz koyalım.
  7. Kenar kısımlarını uçlarını birleştirip kapatalım.
  8. Dilimleyiciden yavaşça çıkarıp ister az yağlı tepsiye ister yağlı kağıt açılmış tepsimize dizelim.
  9. Önceden ısınmış alt üst ayar fırında 180 derecede 35-40 dk yakın güzelce kızarana kadar pişirelim.
  10. Fırından çıkınca birinci sıcaklığı çıktıktan sonra soğuk şerbeti dökelim.
  11. Tepside yağlı kağıt açılı ise şerbeti vermeden evvel kağıdı çıkaralım.
  12. Şerbetini verdiğimiz tatlıyı orta ara aykırı yüz yapıp şerbetini çekmesini sağlayalım.
  13. Bir saat üzere şerbetini çekip servise hazır olacaktır. Afiyet olsun ????.

Not; dilimleyici yoksa rende yahut istediginiz bir aparatla halini verebilirsiniz. Kullandığım bardak ölçüsü 200ml klasik su bardağıdır.

Sıvı Yağlı Kalburabastı (Az Malzemeli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu