Yemek Tarifleri

Sirkeli Tuzlu Kurabiye

Sirkeli Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 150 gram oda sıcaklığında margarin
  • 2 yumurta akı
  • 1 çay bardağından biraz eksik sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1,5 yemek kaşığı çörekotu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3,5 su bardağı un

Üzeri için

  • Yumurta akı
  • Susam

Sirkeli Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Margarini karıştırma kabımıza alalım.
  2. 2 adet yumurta sarılarını da ek edelim.
  3. Toz şekeri, tuzu da ekleyelim.
  4. Elma sirkesi ve çörekotunu da katarak kaşık yardımıyla karıştırmaya başlayalım.
  5. Karıştırdığımız hamura elekten unu da ek edip uygunca karıştıralım hamurumuz katılaştığında elimizle yoğurmaya başlayalım.
  6. Hamurumuzdan fındık büyüklüğünde modüller alarak elde yuvarlak bir görünüm verelim.
  7. Kenara ayırdığımız yumurta beyazlarına batırıp sonra susama batırıyoruz (Sadece üst kısmını )
  8. Önceden ısıtılmış fırında 180° de 15-20dk pişiriyoruz.

Afiyet olsun herkese?.

Sirkeli Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu