Yemek Tarifleri

Şipşak Yalancı Profiterol Tatlısı

Şipşak Yalancı Profiterol Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı nişasta
  • Yarım su bardağı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kedidili
  • 1 paket çikolata sosu

Üzerine;

  • Kakao

Şipşak Yalancı Profiterol Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Sütü, unu, nişastayı ve yumurta sarısını tenceremize alalım karıştırarak orta ateşte kıvama gelene kadar pişirelim.
  2. Göz göz olup kıvama geldikten sonra vanilyayı ekleyip 1 dakika kadar daha pişirip ocaktan alalım.
  3. Uygun bir karıştırma kabına koyup üzerine streç çekelim soğumaya bırakalım. Soğuyunca üzerine krem şanti ekleyip 5-8 dakika kadar yüksek devranda çırpalım.
  4. Üzerine kedidili bisküvilerini 3-4 kesime bölüp koyalım ve karıştıralım.
  5. Karışımımızı borcamımıza dökelim. Güzelce soğuduktan sonra tanımına nazaran hazırladığımız çikolata sosunu tatlımızın üzerine ekleyelim.
  6. Sosumuzda soğuduktan sonra elek yardımı ile üzerine kakao serpelim. Afiyet olsun 🌸

Not:Bir gece dinlendirebilirseniz kıvamı ve tadı daha hoş olacaktır 🙏🏻.

Şipşak Yalancı Profiterol Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu