Yemek Tarifleri
Şipşak Yalancı Profiterol Tatlısı

Şipşak Yalancı Profiterol Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 5 su bardağı süt
- Yarım su bardağı nişasta
- Yarım su bardağı un
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 1 paket kedidili
- 1 paket çikolata sosu
Üzerine;
- Kakao
Şipşak Yalancı Profiterol Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Sütü, unu, nişastayı ve yumurta sarısını tenceremize alalım karıştırarak orta ateşte kıvama gelene kadar pişirelim.
- Göz göz olup kıvama geldikten sonra vanilyayı ekleyip 1 dakika kadar daha pişirip ocaktan alalım.
- Uygun bir karıştırma kabına koyup üzerine streç çekelim soğumaya bırakalım. Soğuyunca üzerine krem şanti ekleyip 5-8 dakika kadar yüksek devranda çırpalım.
- Üzerine kedidili bisküvilerini 3-4 kesime bölüp koyalım ve karıştıralım.
- Karışımımızı borcamımıza dökelim. Güzelce soğuduktan sonra tanımına nazaran hazırladığımız çikolata sosunu tatlımızın üzerine ekleyelim.
- Sosumuzda soğuduktan sonra elek yardımı ile üzerine kakao serpelim. Afiyet olsun 🌸
Not:Bir gece dinlendirebilirseniz kıvamı ve tadı daha hoş olacaktır 🙏🏻.
Şipşak Yalancı Profiterol Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







Cevap bırakın