Yemek Tarifleri

Simit Poğaça

Simit Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 çay bardağı ılık su
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 paket instant maya
  • 1,5 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 6-7 su bardağı un (kontrollü ekleyelim)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • yarım çay bardağı tahin
  • kavrulmuş susam

Simit Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Su, süt, maya, şeker, tuz, ve yağı yoğurma kabına alıp karıştıralım.
  2. Üzerine unumuzu kontrollüce ekleyelim, hamurumuzu yoğuralım.
  3. Hamuru 1 saat dinlenmeye bırakalım.
  4. Hamur dinlenirken uygun bir kaba yarım çay bardağı tahin ve 1 çay bardağı suyu alıp karıştıralım.
  5. Daha sonra susamları kavurup soğumaya bırakalım.
  6. Dinlenen hamurumuzu evvel iki modüle keselim.
  7. Bir parçayı tekrar yoğurma kabına koyalım.
  8. Diğer parçayı 8 eş kesime bölelim.
  9. İstediğiniz hali verebilirsiniz. Daha pratik olduğu için ben elimde yuvarladım.
  10. Yuvarladığımız hamurları evvel tahinli suya sonra susamlara batırıp tepsiye dizelim.
  11. Aynı süreci yoğurma kabındaki öbür hamura yapalım.
  12. 200° de 15 dk’da pişirin lakin pişerken daima denetim etmekte yarar var. Fazla pişerse sert olacaktır.

Simit Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu