Yemek Tarifleri
Simit Poğaça

Simit Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 2 çay bardağı ılık su
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 paket instant maya
- 1,5 tatlı kaşığı toz şeker
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 6-7 su bardağı un (kontrollü ekleyelim)
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- yarım çay bardağı tahin
- kavrulmuş susam
Simit Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Su, süt, maya, şeker, tuz, ve yağı yoğurma kabına alıp karıştıralım.
- Üzerine unumuzu kontrollüce ekleyelim, hamurumuzu yoğuralım.
- Hamuru 1 saat dinlenmeye bırakalım.
- Hamur dinlenirken uygun bir kaba yarım çay bardağı tahin ve 1 çay bardağı suyu alıp karıştıralım.
- Daha sonra susamları kavurup soğumaya bırakalım.
- Dinlenen hamurumuzu evvel iki modüle keselim.
- Bir parçayı tekrar yoğurma kabına koyalım.
- Diğer parçayı 8 eş kesime bölelim.
- İstediğiniz hali verebilirsiniz. Daha pratik olduğu için ben elimde yuvarladım.
- Yuvarladığımız hamurları evvel tahinli suya sonra susamlara batırıp tepsiye dizelim.
- Aynı süreci yoğurma kabındaki öbür hamura yapalım.
- 200° de 15 dk’da pişirin lakin pişerken daima denetim etmekte yarar var. Fazla pişerse sert olacaktır.
Simit Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



Cevap bırakın