Yemek Tarifleri

Şifa Deposu Macır Tarhanası (20 Gün Fermente)

Şifa Deposu Macır Tarhanası (20 Gün Fermente) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg domates
  • 1 kg kapya biber
  • 1 kg acı biber
  • 2 kg soğan
  • Ekşi maya
  • 3 yumurta
  • 1 kg süzme yoğurt
  • 2 su bardağı nohut
  • 1 demet nane
  • 3 kg kara değirmen unu
  • 2.5 kg beyaz un
  • Tuz

Şifa Deposu Macır Tarhanası (20 Gün Fermente) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Soğan, domates ve biberler güzelce yıkanıp doğranır.
  2. Sebzeler odun ateşinde pişirilir. Bu basamakta tuzu eklenir.
  3. Pişen harç blender yardımıyla pürüzsüz hale gelecek halde ezilir.
  4. Nohut ve nane robottan geçilir. Domatesli harçla karıştırılır.
  5. Un elenir ve üzerine pişirilen harç, yumurta, süzme yoğurt ve ekşi maya yavaş yavaş eklenir.
  6. Elde edilen hamur güzelce yoğurulur ve en son üzeri unla kaplanır.
  7. Günlük olarak yoğurarak tarhananın havası alınır.
  8. 20 gün bekleyerek fermente olan tarhanamız 20 gün sonunda iri modüller halinde bir bez üzerine dökülür.
  9. Kurumaya başladıktan modüller küçültülür.
  10. İyice kuruduktan sonra elle ovarak ya da mutfak robotundan geçirerek toz hale getirilen tarhana elekten elenir.
  11. Eleğin üzerinde kalan iri kesimler tekrar ovmak için ayırılır.
  12. Tamamen toz haline gelen tarhanayı bez üzerine sererek 3 4 gün kuruması beklenir.
  13. Kuruduktan sonra tüm kış boyunca afiyetle tüketebilirsiniz.

Şifa Deposu Macır Tarhanası (20 Gün Fermente) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu