Yemek Tarifleri
Şifa Deposu Macır Tarhanası (20 Gün Fermente)

Şifa Deposu Macır Tarhanası (20 Gün Fermente) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg domates
- 1 kg kapya biber
- 1 kg acı biber
- 2 kg soğan
- Ekşi maya
- 3 yumurta
- 1 kg süzme yoğurt
- 2 su bardağı nohut
- 1 demet nane
- 3 kg kara değirmen unu
- 2.5 kg beyaz un
- Tuz
Şifa Deposu Macır Tarhanası (20 Gün Fermente) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Soğan, domates ve biberler güzelce yıkanıp doğranır.
- Sebzeler odun ateşinde pişirilir. Bu basamakta tuzu eklenir.
- Pişen harç blender yardımıyla pürüzsüz hale gelecek halde ezilir.
- Nohut ve nane robottan geçilir. Domatesli harçla karıştırılır.
- Un elenir ve üzerine pişirilen harç, yumurta, süzme yoğurt ve ekşi maya yavaş yavaş eklenir.
- Elde edilen hamur güzelce yoğurulur ve en son üzeri unla kaplanır.
- Günlük olarak yoğurarak tarhananın havası alınır.
- 20 gün bekleyerek fermente olan tarhanamız 20 gün sonunda iri modüller halinde bir bez üzerine dökülür.
- Kurumaya başladıktan modüller küçültülür.
- İyice kuruduktan sonra elle ovarak ya da mutfak robotundan geçirerek toz hale getirilen tarhana elekten elenir.
- Eleğin üzerinde kalan iri kesimler tekrar ovmak için ayırılır.
- Tamamen toz haline gelen tarhanayı bez üzerine sererek 3 4 gün kuruması beklenir.
- Kuruduktan sonra tüm kış boyunca afiyetle tüketebilirsiniz.
Şifa Deposu Macır Tarhanası (20 Gün Fermente) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












Cevap bırakın