Yemek Tarifleri

Şerbetli Sultan Tatlısı

Şerbetli Sultan Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 120 gr tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı galeta unu
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • 1 çay bardağı ceviz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2-3 su bardağı un

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı şeker
  • 2.5 su bardağı su
  • 1 çay bardağı pekmez
  • 4-5 damla limon

Şerbetli Sultan Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle şerbet için şeker ve suyu tencereye alıp, 5 dk kaynatıyoruz.
  2. Üzerine limon suyu ekleyip 2-3 dk daha kaynattıktan sonra ocaktan alıyoruz.
  3. İçine pekmezi ekleyip karıştırdıktan sonra, soğumaya bırakıyoruz.
  4. Hamuru için; un hariç başka gereçleri yoğurma kabına alıp uygunca karıştırıyoruz.
  5. Sonra unu denetimli bir biçimde yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya başlıyoruz.
  6. Hamuru çok sertleştirmeden yumuşak kıvamda bir hamur elde ediyoruz.
  7. Hamurumuzdan elma büyüklüğünde bir kesim alıp, tezgahın üzerinde rulo biçimi alacak biçimde yuvarlıyoruz.
  8. İki parmak genişliğinde, üç parmak uzunluğunda olacak formda hamurumuzu kesiyor ve yağlanmış tepsiye diziyoruz.
  9. 180 derecede 20 dk pişiriyoruz.
  10. Fırından çıkardıktan 3-5 dk sonra ılıklaşmış şerbeti üzerine döküyoruz. Şerbetini çektikten sonra ister üzerini süsleyerek, ister sade formda servis ediyoruz.Afiyet olsun ????.

Şerbetli Sultan Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu