Yemek Tarifleri

Semizotu Yemeği

Semizotu Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gr semizotu
  • 1.5 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı pul biber
  • 1 orta uzunluk soğan
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı bulgur

Semizotu Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Semizotunu ayıklayıp çok küçük olmayacak formda doğrayalım.
  2. İki üç defa suda yıkıyalım.
  3. Yıkayıp süzgeçe alalım.
  4. Tenceremizi ocağın üstüne alalım.
  5. Sıvıyağ ekleyelim soğanımızı doğrayıp ekleyip karıştırıyoruz.
  6. Daha sonra salçamızı ekleyip kavuruyoruz.
  7. Üstüne suyu süzülmüş semizotunu ekliyoruz.
  8. Baharatlarını da ekliyoruz ve bulgurunuda ekleyelim.
  9. Üstünü geçecek kadar suyumuzu ekleyip pişiriyoruz.
  10. İsteyen dileğe nazaran servis sırasında sarımsaklı yoğurt koyabilir. Afiyet olsun simdiden deneyeceklere.

Semizotu Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu