Yemek Tarifleri
Semizotu Yemeği
Semizotu Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gr semizotu
- 1.5 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım tatlı kaşığı pul biber
- 1 orta uzunluk soğan
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı bulgur
Semizotu Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Semizotunu ayıklayıp çok küçük olmayacak formda doğrayalım.
- İki üç defa suda yıkıyalım.
- Yıkayıp süzgeçe alalım.
- Tenceremizi ocağın üstüne alalım.
- Sıvıyağ ekleyelim soğanımızı doğrayıp ekleyip karıştırıyoruz.
- Daha sonra salçamızı ekleyip kavuruyoruz.
- Üstüne suyu süzülmüş semizotunu ekliyoruz.
- Baharatlarını da ekliyoruz ve bulgurunuda ekleyelim.
- Üstünü geçecek kadar suyumuzu ekleyip pişiriyoruz.
- İsteyen dileğe nazaran servis sırasında sarımsaklı yoğurt koyabilir. Afiyet olsun simdiden deneyeceklere.
Semizotu Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









Cevap bırakın