Yemek Tarifleri

Şekerpare

Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 2 yumurta (birinin sarısı üzerine sürülecek
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağına yakın un

Üzeri için;

  • Antep fıstığı tozu

Şerbeti için;

  • 2,5 su bardağı su
  • 2,5 su bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı limonsuyu

Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. İlk evvel şerbetimizi hazırlayıp bir kenara soğumaya bırakıyoruz.
  2. Diğer yandan şekerparemizi sırasıyla tüm gereçleriyle birlikte karıştırıp yoğuruyoruz.
  3. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ettikten sonra cevizden biraz daha büyük modüller alıp oval bir şekile getirip borcama yahut yağlı fırın kağıdı olan tepsiye diziyoruz.
  4. Bu süreci bitirdikten sonra şekerparemizin üzerini çatalla çiziyoruz ve evvelden ısıtılmış fırında 180 derecede denetimli olarak yaklaşık 25 dakika pişiriyoruz.
  5. Fırından çıkan şekerparemizin birinci sıcağı geçtikten sonra soğumuş şerbetimizi döküyoruz ve yaklaşık 30 dakika dinlenmeye bırakıyoruz.
  6. Şerbetini çeken şekerparemizin üzerine antep fıstığı tozu serptikten sonra tatlımız servise hazır.Afiyetler olsun.

Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu