Yemek Tarifleri
Şeker Hamurundan Doğum Günü Pastası

Şeker Hamurundan Doğum Günü Pastası Tanımı İçin Malzemeler
- 2 paket sade pandispanya
- 2 paket kakaolu pasta kreması
- 3 su bardağı süt
- Açık pembe şeker hamuru
- Fuşya şeker hamuru
- Şekerleme
Şeker Hamurundan Doğum Günü Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Pasta kremalarını bir kabın içine alalım 3 su bardağı soğuk sütle güzelce çırpalım. 1 saate kadar buzdolabında bekletip sertleşmesini bekleyelim.
- Pasta tabağına pandispanyanın birinci tabanını yerleştirelim üzerine pasta kremasından bir ölçü alıp yayalım ve ince dilimlenmiş muzları üzerine dizelim. Birebir süreci 3 kat halde devam edelim.
- Pandispanyanın en üst katını da yerleştirelim ve pasta kremasını üzerine ve etrafına gelecek biçimde yayalım. Bu biçimde buzdolabında yarım saat kadar bekletip dinlendirelim.
- Bu esnada şeker hamurlarını düzgünce yoğurup yumuşatalım. Merdane yardımıyla genişçe bir biçimde açıp pastanın üzerini kaplayalım. Kenarlarından fazla kısımları keselim.
- Üzerine öbür renk şeker hamurundan çiçekler yapalım ve yerleştirelim. Bu formda istediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.
- Biten pastayı buzdolabında dinlendirip servis edebiliriz. Afiyet olsun.
Şeker Hamurundan Doğum Günü Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














Cevap bırakın