Yemek Tarifleri

Şeker Hamurundan Doğum Günü Pastası

Şeker Hamurundan Doğum Günü Pastası Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 paket sade pandispanya
  • 2 paket kakaolu pasta kreması
  • 3 su bardağı süt
  • Açık pembe şeker hamuru
  • Fuşya şeker hamuru
  • Şekerleme

Şeker Hamurundan Doğum Günü Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Pasta kremalarını bir kabın içine alalım 3 su bardağı soğuk sütle güzelce çırpalım. 1 saate kadar buzdolabında bekletip sertleşmesini bekleyelim.
  2. Pasta tabağına pandispanyanın birinci tabanını yerleştirelim üzerine pasta kremasından bir ölçü alıp yayalım ve ince dilimlenmiş muzları üzerine dizelim. Birebir süreci 3 kat halde devam edelim.
  3. Pandispanyanın en üst katını da yerleştirelim ve pasta kremasını üzerine ve etrafına gelecek biçimde yayalım. Bu biçimde buzdolabında yarım saat kadar bekletip dinlendirelim.
  4. Bu esnada şeker hamurlarını düzgünce yoğurup yumuşatalım. Merdane yardımıyla genişçe bir biçimde açıp pastanın üzerini kaplayalım. Kenarlarından fazla kısımları keselim.
  5. Üzerine öbür renk şeker hamurundan çiçekler yapalım ve yerleştirelim. Bu formda istediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.
  6. Biten pastayı buzdolabında dinlendirip servis edebiliriz. Afiyet olsun.

Şeker Hamurundan Doğum Günü Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu