Yemek Tarifleri

Şeftalili Turta

Şeftalili Turta Tanımı İçin Malzemeler

  • 100 gr margarin
  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • Yarım limon kabuğu rendesi
  • 1 vanilya
  • 1 kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
  • İsteye nazaran pudra şekeri

İç harcı

  • 2 adet şeftali
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 çubuk tarçın

Şeftalili Turta Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. İlk olarak şeftali temizlenir küçük doğranılır tavaya alınır.
  2. Üzerine şeker tarçın çubuk konulur yalnızca 5 dk pişirilir. Çabucak hamur üretimine geçelim un hariç başka materyal yoğurma kabına alıp karıştırarak eritelim.
  3. Un, kabartma ekleyip kurabiye hamuru üzere oldu hamurdan bir kesim alınır.
  4. Dondurucuya biraz bekletirim ve orta uzunluk kelepçe kalıba hamuru elimizle yayalım.
  5. Kenarlarında hafif yükselterek şeftali harcımızı boşaltıp yayalım.
  6. Dondurucuda ki hamuru üzerine rendeliyelim.
  7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırına verip 15 dk pişirilir ve alınır .
  8. Soğuduktan sonra isteye nazaran dilimlenir.
  9. Üzerine pudra şekeri serpilir.

Şeftalili Turta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu