Yemek Tarifleri

Şeftalili Kek

Şeftalili Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilin
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un

Üzeri için:

  • 2 adet şeftali
  • 2 yemek kaşığı fındık kırıkları file badem

200 ml su bardağı ile

Şeftalili Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle yoğurt, şeker, sıvı yağ ve vanilya uygun bir kaba alınır ve 2 dk. Çırpılır.
  2. Elde ettiğimiz sostan bir su bardağı kadar ayrılır ve buzdolabına kaldırılır.
  3. Kapta olan sosa üç yumurta eklenir ve 2 dk. Çırpılır.
  4. Son olarak kabartma tozu ve un eklenir karışana kadar çırpılır.
  5. 24cm yuvarlak pasta kalıbına yağlı kağıt serilir.
  6. Kek harcı içerisine dökülür.
  7. Şeftaliler yıkanır ve kabuğu soyulur. İçindeki çekirdek çıkartılır ve yarım ay şeklinde doğranır.
  8. Kek harcın üzerine dizilir. Fındık serpiştirilir ve önceden ısıtılmış 180 derce fırında 35-40 dk. Pişirilir.
  9. Çıkarmadan önce kürdan testi yapın.
  10. Kek fırından çıkartılır ve 2 dk. Sonra ayırmış olduğumuz sos üzerine dökülür ve bir fırça yardımıyla her yerine dağıtılır.
  11. Kek 2 saat dinlendikten sonra servis edilir. Afiyet olsun.

Şeftalili Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu