Yemek Tarifleri

Sebzeli Tavuk Çorbası

Sebzeli Tavuk Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 tavuk but
  • 1 soğan
  • 1 kapya biber
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağından az tel şehriye
  • Dereotu
  • 1 patates
  • 1 havuç
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Sıvıyağ
  • Varsa tereyağı
  • 2,5 yemek kaşık un

Sebzeli Tavuk Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Tavuk butlar evvel haşlanır.
  2. Sonra küp küp doğranan soğanlar kavrulmak için.
  3. Yağımızı döktüğümüz tenceremize alınır.
  4. Soğanların pişmesine yakın küçük küp küp doğranan patatesler kızartmaya alınır( tam kızarmayacak formda olucak suda da haşlandığı hesaba katılacak)
  5. Üstlerine küp küp doğranan biberler ve sarımsak eklenir.
  6. Biraz bekledikten sonra havuç rendesi,varsa tereyağı ve un atılır.
  7. Un kavurulduktan sonra tavuk suyu eklenir.
  8. Eklenen tavuk suyuna şehriye eklenir ve bir 5-10dakika kaynatılır.
  9. Sonrasında didiklenmiş tavuklarımız ve dereotumuz atılır bir aşım daha kaynatır afiyet şifa olsun.

Sebzeli Tavuk Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu