Yemek Tarifleri

Sebzeli Soya Soslu Hindi

Sebzeli Soya Soslu Hindi Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram hindi kemiksiz but
  • 2 adet orta uzunluk patlıcan
  • 1 adet büyük uzunluk al biber
  • 2 adet küçük uzunluk soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı soya sosu
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ

Etleri marine etmek için:

  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı tatlı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

Sebzeli Soya Soslu Hindi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Hindi eti jülyen doğranıp marinasyon için gerekli gereçlerle tercihen 1 gece, en az 2 saat marine edilir.
  2. Doğranan hindi etleri wok tavada yüksek ateşte kavrularak suyunu salıp çekmesi sağlanır. Yarım çay bardağı sıcak su eklenerek ağzı kapalı ve altı kısık biçimde 45 dakika kadar pişirilir.
  3. Piştikten sonra altı kapatılır, soya sosu eklenerek 15 dakika kapağı kapalı dinlendirilerek sosu çekmesi sağlanır.
  4. Soğanlar yarım halka formunda kalınca doğranır. Al biber ve patlıcan jülyen doğranır.
  5. Patlıcanlar yarım saat kadar tuzlu suda bekletilir, suyu süzülür.
  6. Yarım çay bardağı zeytinyağı ile orta ateşte sırayla soğan, biber ve patlıcan kavrulur. Her biri için 1 dakika kavurma kâfi.
  7. Ardından kapağı kapatılır, ortada açıp denetim ederek 10-15 dakika pişmesi sağlanır (sebzeler biraz canlı kalacak)
  8. Pişirme müddetlerinin sonunda hindi ve sebzeler buluşturulur.
  9. Ben hindideki soya sosundan ötürü zerzevata tuz ekleme gereksinimi duymadım. Siz eklemek isterseniz pişirme mühletinin sonunda ekleyebilirsiniz. Yanına bademli pilav çok yakıştı ? deneyecek olanlara afiyet olsun.

Sebzeli Soya Soslu Hindi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu