Yemek Tarifleri

Sebzeli Şehriye Pilavı

Sebzeli Şehriye Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 10-15 adet mantar (istediğiniz kadar koyabilirsiniz)
  • 1 adet havuç
  • 1,5 su bardağı arpa şehriye
  • 2 kaşık tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Tozbiber
  • Kırmızı biber
  • 3 su bardağı sıcak su

Sebzeli Şehriye Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. İlk olarak biraz yağ koyup küçük küçük doğradığımız soğan, havuç ve kırmızı biberlerimizi tıpkı anda hepsini kavuruyoruz.
  2. Biraz kavurduktan sonra mantarlarımızı da ekliyoruz kavurmaya devam ediyoruz. Mantar sayısını damak zevkinize nazaran artırabiliriz.
  3. Şehriyemizi de ekleyip güzelce kavuruyoruz. Şehriyeyi kavurmazsak lapalaşır. Üzerine baharatlarını döküp tereyağını üç su bardağı kaynar suyu ekleyip (pilav pişirir gibi) pişiriyoruz.
  4. İlk evvel orta ateşte daha sonra en kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Daha sonra dinlenmesi için bekletiyoruz. Afiyet olsun.

Sebzeli Şehriye Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu