Yemek Tarifleri

Sebzeli Mercimek Çorbası

Sebzeli Mercimek Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 orta uzunluk patates
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 8 su bardağı sıcak su
  • Sıvı yağ
  • Limon

Sebzeli Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Soğanı iri modüller halinde doğrayıp sıvı yağda kavurun. Un ek edip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
  2. Sebzeleri iri iri doğrayıp 2 3 dakika kavurun.
  3. Limon hariç geriye kalan tüm malzemeyi ekleyip pişirmeye devam edin ve orta ara karıştırın.
  4. Piştikten sonra blenderdan geçirip pürüzsüz bir kıvam elde edin.

Önemli not:Sebzelerin büyüklüğüne nazaran su oranınız değişebilir. 6 bardaktan sonrasını denetimli ekleyin.

Sebzeli Mercimek Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu