Yemek Tarifleri

Sebzeli Bulgur Pilavı

Sebzeli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 ,5 su bardağı bulgur
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 2 tane kuru soğan
  • 10 tane sivri biber
  • 4 tane domates
  • 4 su bardağı su
  • 3 tane acı yeşilbiber
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz

Sebzeli Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Önce pilav tenceresine 2 çorba kaşığı tereyağı, yarım su bardağı zeytinyağı nı ek edin.
  2. 2 tane kuru soğanı incecik doğrayın kavurun.
  3. Soğanlar uygunca pembeleşene kadar kavurun.
  4. Daha sonra 10 tane sivri biber doğrayın.
  5. Onları da ek 3 tane acı yeşil biber ide doğrayın katın ki kavrulan harca bulguru ek edip uygunca karıştırın
  6. Daha sonra 4 su bardağı suyunu ekleyin.
  7. Daha sonra 1buçuj kaşığı tuz ekleyerek pişmeye bırakın.
  8. Pilav kaynayınca altını kısıp suyunu çekene kadar pişirin. Demlenmeye bırakın afiyet olsun canlar.

Sebzeli Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu