Yemek Tarifleri

Salçalı Biberli Ekmek

Salçalı Biberli Ekmek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta akı
  • 1 adet kuru maya
  • 5 yemek kaşı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5-6 su bardağı un hamurun yumuşaklığına nazaran iç materyali,
  • 3 orta soğan
  • 1 su bardağı susam
  • 1 yemek kaşığı dolusu biber salçası
  • Zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber

Salçalı Biberli Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Yoğurma kabına maya, şeker ve tuzu alın. Su ve sütü ılık olacak halde ısıtın yoğurma kabına dökün 2-3 dakika içindekiler özleşinceye kadar karıştırın.
  2. Yumurta akını ve yağı da ek edin tekrar karıştırın. Unu yavaş yavaş döküp yumuşak bir hamur elde edin. Hazırlamış olduğunuz hamuru 1-2 saat mayalanmaya bırakın.
  3. İç gereci içinde soğanları küçük halde doğrayalım tavaya yağını ek ettikten sonra soğanları koyalım çok az kavurduktan sonra salçasını tuzunu karabiberini ekleyelim çabucak altını kapatalım (soğanı çok kavurmayın fırında da pişeceği için yanmasın)
  4. Mayalamış olduğumuz hamurdan küçük bezeler yapalım çay bardağının altını yağlayıp çukur halini oluşturalım. Bu biçimi verdiğimizde iç harcını üzerine koyduğumuzda dağılmıyor daha hoş manzara oluyor.
  5. 180 derece alt üst ısıtılmış fırında altı hafif pembeleşinceye kadar pişirelim. Afiyet olsun????????

Salçalı Biberli Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu