Yemek Tarifleri

Salatalık Turşusu

Salatalık Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

  • 5-6 adet turşuluk salatalık
  • 4-5 dilim havuç
  • 1 baş sarımsak
  • 2-3 adet cin biberi
  • 1 ,5 çay bardağı sirke
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı limon tuzu
  • 1 çay kaşığı şeker
  • Alabildiği kadar hazır içme suyu

Salatalık Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Salatalıklarımızı yıkayıp suyunu süzüyoruz ve kavanozumuza koyuyoruz.
  2. Bi kaç dilim havuç yerleştiriyoruz.
  3. Sarımsaklarımızı da soyup temizleyip bütün halinde koyuyoruz.
  4. 2-3 adet de cin biberi attıktan sonra sırasıyla sirkeyi ,tuzu ,limon tuzunu ,şekeri ve içme suyunu koyuyoruz ve ağzını sıkıca kapatıp aksi çeviriyoruz.
  5. Serin yerde koruma ediyoruz.

Benim ölçüm fotoğraftaki kavanoz ölçüsüdür.

Salatalık Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu