Yemek Tarifleri
Salatalık Turşusu

Salatalık Turşusu Tanımı İçin Malzemeler
- 5-6 adet turşuluk salatalık
- 4-5 dilim havuç
- 1 baş sarımsak
- 2-3 adet cin biberi
- 1 ,5 çay bardağı sirke
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı limon tuzu
- 1 çay kaşığı şeker
- Alabildiği kadar hazır içme suyu
Salatalık Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Salatalıklarımızı yıkayıp suyunu süzüyoruz ve kavanozumuza koyuyoruz.
- Bi kaç dilim havuç yerleştiriyoruz.
- Sarımsaklarımızı da soyup temizleyip bütün halinde koyuyoruz.
- 2-3 adet de cin biberi attıktan sonra sırasıyla sirkeyi ,tuzu ,limon tuzunu ,şekeri ve içme suyunu koyuyoruz ve ağzını sıkıca kapatıp aksi çeviriyoruz.
- Serin yerde koruma ediyoruz.
Benim ölçüm fotoğraftaki kavanoz ölçüsüdür.
Salatalık Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

Cevap bırakın