Yemek Tarifleri

Salatalık Turşusu

Salatalık Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

Yarım kg lik cam şişe ölçüsü

  • Turşuluk salatalık
  • Yarım yemek kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Yarım çay bardağı sirke
  • 3-4 adet nohut
  • 2-4 adet sarımsak
  • Sıcak su

Salatalık Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Salatalıkları yıkayalım cam şişe içerisine yerleştirelim.
  2. Her bir kavanoz ölçüsü şöyle: Yarım yemek kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı şeker birkaç tane nohut sarımsak ve yarım çay bardağı sirke ve üzerine sıcak su koyalım.
  3. Yeni kullanılmamış kavanoz kapağı ile kapatalım ve serin bir yerde saklayalım.

Not: kullandığınız sirkenin su karıştırıtılabilen sirke olmasına dikkat edin. (benim kullandığım marka fersan sirke).

Salatalık Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu