Yemek Tarifleri

Salata Turşu

Salata Turşu Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 kg domates
  • Yarım kilo yeşil kıl biber
  • 2 baş sarımsak
  • 1 demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı sirke

Salata Turşu Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Domatesi biberi maydanozu güzelce yıkayıp süzgece alalım.
  2. Sarımsakları soyup hazırlayalım maydanozu yıkayıp doğrayalım.
  3. Domatesleri küçük yemeklik doğrayalım.
  4. Biberleri irice doğrayıp sarımsakla birlikte blendarda hafif iri halde çekelim geniş bir kaba alalım domatesleride ekleyin.
  5. Üzerine şekerini tuzunu sirkesini yağını ekleyip güzelce karıştıralım.
  6. Üzerini bir süzgeç yada tepsiyle kapatalım.
  7. 1 gün beklesin. 1 günün sonunda tekrar karıştırıp kavanozlara doldurup kapağını sıkıca kapatıp buzdolabına kaldıralım. 2 yıl hiç bozulmadan duran şahane turşumuz hazır???.
    ‼️ben birazda acı yeşilbiber doğradım.

Salata Turşu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu