Yemek Tarifleri

Sake Tempura Roll (Somonlu Kızarmış Sushi)

Sake Tempura Roll (Somonlu Kızarmış Sushi) Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 yaprak deniz yosunu
  • 300 gram somon sashimi (Dilim somon)
  • 1 salatalık (Jülyen doğranmış)
  • Yarım avokado (Dilimlenmiş)
  • Labne peynir
  • Çörek otu yahut susam (İsteğe bağlı)

Pilavı için;

  • 2 su bardağı pirinç
  • 5 su bardağı sıcak su
  • 4 yemek kaşığı pirinç sirkesi
  • 1 tatlı kaşığı şeker (Silme)
  • 1 tatlı kaşığı tuz (Silme)

Tempura sos için;

  • Yarım şişe soda (6 rulo için)
  • 1 yemek kaşığı un (Sinangil glutensiz un vardı konutta onu kullandım)
  • 1 yumurta
  • Kırmızı toz biber (İsteğe bağlı)
  • Galeta unu

Sarmak için;

  • Bambu sushi mat

Stretch film

Sake Tempura Roll (Somonlu Kızarmış Sushi) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Önceden ıslatılmış 2 su bardağı pirinçi 5 su bardağı sıcak su ile pişirin (kısık ateşte) pirinciniz piştikten sonra 15 dk dinlendirin.
  2. Sirke, tuz ve şekeri karıştırıp dinlenen pilavınıza ekleyin ve farklı bir kapta (soğuması hızlansın diye) karıştırın.
  3. Bambu sushi matınızı stretch sinema ile kaplayın.
  4. Matınızın üzerine deniz yosunu’ndan bir yaprak serin, elinizi suya batırıp pilavınızı yosunun üstüne yayın.
  5. İsteğe bağlı çörek otunuzdan yahut susamınızdan serpin.
  6. Serdiğiniz pilav altta kalacak formda yosun yaprağınızı karşıt çevirin.
  7. Pilavı altta kalan yosun yaprağınızın üzerine labne peynir sürün, dilim somonu, salatalığı ve/veya avokadoyu üzerine koyup, mat yardımıyla sıkı sıkı sarın.
  8. 6 adet roll’a yetecek kadar tempura materyallerinizi, evvel soda, un, yumurta olacak biçimde bir kasede çırpın. (tempuraya ayrıyeten baharat eklenir yeniden de sizin takdirinize bırakıyorum, ben kırmızı toz biber kullanmayı tercih ettim).
  9. Ayrı bir yere galeta ununuzu serin ve hazırladığınız roll’leri evvel tempura sosunuza sonra galeta ununuza bulayıp kızgın yağlı tavanızda kızartın.
  10. Tempura roll içine genelde tempura karides konulur ama somon sevdiğimden bu türlü yapmayı tercih ettim. Şayet somon içinde pişsin isterseniz orta ateşte kızartma sürecini yapın. İçi çok pişmesin derseniz daha süratli kızartma süreci için yüksek ateş kullanın.
  11. Kızaran tempura roll’lerinizi, bıçağınızı suya batırıp 6 kesim olacak formda kesmeye başlayın. (roll içindeki pilavın bıçağa yapışmaması için bıçak daima suya batırılarak kesme süreci yapılmaktadır. ).
  12. Hashi (yemek çubukları), varsa wakame (taze yosun salatası), farklı çeşitlerde yaptıysanız öbür sushilerinizle bir arada ve soya sosu ile servis yapabilirsiniz. (wasabi ve gari sevmiyorum o yüzden wakame tercih ediyorum yeniden sizin zevkinize kalmış ????).

Afiyet olsun ????.

Sake Tempura Roll (Somonlu Kızarmış Sushi) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu