Yemek Tarifleri
Rulo Pasta

Rulo Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım çay bardağı ılık su
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Alabildiği kadar un
- Kırmızı besin boyası
Kreması için;
- 2 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- Toz kremşanti
Arası için;
- Muz
Rulo Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle yumurta sarılarını ve aklarını iki kaba ayıralım. Şekerin yarısını yumurtaların aklarının olduğu kaba yarısını sarılarının olduğu kaba ekleyelim..
- Yumurta sarılarını ve şekeri çırpmaya başlayalım bu ortada sıcak suyu yavaşça ek ederek evvel düşük süratte sonra yüksek süratte rengi açılarak krema kıvamı alana kadar çırpalım..
- Ayrı bir yerde un, nişasta, kakao, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek karıştıralım, ❕eleme sürecini 3 sefer tekrarlayalım..
- Bu karışımı çırpmakta olduğumuz hamurumuza ekleyerek çırpma sürecini tamamlayalım..
- Diğer yandan 1 fiske tuz ve şekerin yarısını kattığımız yumurta aklarını da krem şanti kıvamını alana kadar çırpalım..
- Bu etaptan sonra çırpıcı kullanmıyoruz..
- Bir spatula yardımıyla şanti kıvamına gelen yumurta aklarını öbür karışımın içine 3 seferde yavaş yavaş karıştırarak ekliyoruz. ❕dikkatli olalım ki hamurumuzun köpüğü sönmesin..
- Tepsimize yağlı kağıt serip kırmızı besin boyası ekleyerek sıkma torbasıyla kalpler yapıyoruz kalpleri yaptıktan sonra karışımın tamamını kalplerin üzerine ekliyoruz
- Fırını evvelce 200°de ısıtalım pandispanya hamurunu fırına koyduğumuzda dereceyi 150 dereceye düşürebiliriz bu fırının modeline nazaran değişebilir. Ben alt üst ayarda yaklaşık 30 dakikada pişirdim..
- Fırından çıkardığımız üzere rulo yapıyoruz.
- Krema için; süt, şeker ve unu tencereye ekleyip ocağa almadan topaklanmaması için karıştırıyoruz.
- Daha sonra ocağa karışımımızı alarak kıvam alıncaya kadar karıştırıyoruz pişen kremanın içine vanilya ekleyip soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuyan kremanın içine kremşantimizi ekliyoruz ve güzelce çırpıp sürecimizi tamamlıyoruz.
- Soğuyan pandispanyanın ortasına kremayı ihtimamlı bir formda yayıp muzumuzu koyuyuz ve sarıyoruz pastamızı 1-2 saat dolapta bekletiyoruz afiyet olsun 🍀
Rulo Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




Cevap bırakın