Yemek Tarifleri

Rulo Pasta

Rulo Pasta Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı ılık su
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Alabildiği kadar un
  • Kırmızı besin boyası

Kreması için;

  • 2 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • Toz kremşanti

Arası için;

  • Muz

Rulo Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle yumurta sarılarını ve aklarını iki kaba ayıralım. Şekerin yarısını yumurtaların aklarının olduğu kaba yarısını sarılarının olduğu kaba ekleyelim..
  2. Yumurta sarılarını ve şekeri çırpmaya başlayalım bu ortada sıcak suyu yavaşça ek ederek evvel düşük süratte sonra yüksek süratte rengi açılarak krema kıvamı alana kadar çırpalım..
  3. Ayrı bir yerde un, nişasta, kakao, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek karıştıralım, ❕eleme sürecini 3 sefer tekrarlayalım..
  4. Bu karışımı çırpmakta olduğumuz hamurumuza ekleyerek çırpma sürecini tamamlayalım..
  5. Diğer yandan 1 fiske tuz ve şekerin yarısını kattığımız yumurta aklarını da krem şanti kıvamını alana kadar çırpalım..
  6. Bu etaptan sonra çırpıcı kullanmıyoruz..
  7. Bir spatula yardımıyla şanti kıvamına gelen yumurta aklarını öbür karışımın içine 3 seferde yavaş yavaş karıştırarak ekliyoruz. ❕dikkatli olalım ki hamurumuzun köpüğü sönmesin..
  8. Tepsimize yağlı kağıt serip kırmızı besin boyası ekleyerek sıkma torbasıyla kalpler yapıyoruz kalpleri yaptıktan sonra karışımın tamamını kalplerin üzerine ekliyoruz
  9. Fırını evvelce 200°de ısıtalım pandispanya hamurunu fırına koyduğumuzda dereceyi 150 dereceye düşürebiliriz bu fırının modeline nazaran değişebilir. Ben alt üst ayarda yaklaşık 30 dakikada pişirdim..
  10. Fırından çıkardığımız üzere rulo yapıyoruz.
  11. Krema için; süt, şeker ve unu tencereye ekleyip ocağa almadan topaklanmaması için karıştırıyoruz.
  12. Daha sonra ocağa karışımımızı alarak kıvam alıncaya kadar karıştırıyoruz pişen kremanın içine vanilya ekleyip soğumaya bırakıyoruz.
  13. Soğuyan kremanın içine kremşantimizi ekliyoruz ve güzelce çırpıp sürecimizi tamamlıyoruz.
  14. Soğuyan pandispanyanın ortasına kremayı ihtimamlı bir formda yayıp muzumuzu koyuyuz ve sarıyoruz pastamızı 1-2 saat dolapta bekletiyoruz afiyet olsun 🍀

Rulo Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu