Yemek Tarifleri
Rulo Pasta

Rulo Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta (Küçük ise 5 adet)
- Yarım çay bardağı şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı süt
- 1 su bardağı un +2 yemek kaşığı un
- 1,5 yemek kaşığı kakao
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 paket pasta kreması
- Süt
- Damla çikolata
- Meyve
Rulo Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurtanın sarısı ve beyazı ayrılır. Beyazı bir çimdik tuz ile köpürene kadar çırpılır.
- Sarısı ise şeker ile rengi açılana kadar çırpılır.
- Üzerine yağ ve süt ek edilir.
- Elenmiş tiz gereçler de ek edilerek spatula ile alttan üste yavaş yavaş karıştırılır. Yumurta beyazıda 2-3 seferde alttan üste yavaş yavaş karıştırılır.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine hamur dökülür.
- 200 derece fırında 15-20 dakika pişirilir.
- Fırından çıkar çıkmaz sıcak iken yağlı kağıt ile birlikte rulo halinde sarılır soğumaya bırakılır.
- 1 paket pasta kreması üzerinde yazan süt ölçüsü ile çırpılır.
- Pastanın içine sürülür.
- Damla çikolata yahut meyve eklenir.
- Rulo formunda sarılır ve kalan krema ile üzeri sıvanır.
- Benmari metodu eritilen çikolata vb. İle süslenir.
Deneyenlere afiyet olsun.
Rulo Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









Cevap bırakın