Yemek Tarifleri

Rulo Pasta

Rulo Pasta Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta (Küçük ise 5 adet)
  • Yarım çay bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 su bardağı un +2 yemek kaşığı un
  • 1,5 yemek kaşığı kakao
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket pasta kreması
  • Süt
  • Damla çikolata
  • Meyve

Rulo Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Yumurtanın sarısı ve beyazı ayrılır. Beyazı bir çimdik tuz ile köpürene kadar çırpılır.
  2. Sarısı ise şeker ile rengi açılana kadar çırpılır.
  3. Üzerine yağ ve süt ek edilir.
  4. Elenmiş tiz gereçler de ek edilerek spatula ile alttan üste yavaş yavaş karıştırılır. Yumurta beyazıda 2-3 seferde alttan üste yavaş yavaş karıştırılır.
  5. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine hamur dökülür.
  6. 200 derece fırında 15-20 dakika pişirilir.
  7. Fırından çıkar çıkmaz sıcak iken yağlı kağıt ile birlikte rulo halinde sarılır soğumaya bırakılır.
  8. 1 paket pasta kreması üzerinde yazan süt ölçüsü ile çırpılır.
  9. Pastanın içine sürülür.
  10. Damla çikolata yahut meyve eklenir.
  11. Rulo formunda sarılır ve kalan krema ile üzeri sıvanır.
  12. Benmari metodu eritilen çikolata vb. İle süslenir.

Deneyenlere afiyet olsun.

Rulo Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu