Yemek Tarifleri

Revani Tatlısı

Revani Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

Kek için;

  • 3 tane yumurta
  • 1 su bardağı iki parmak eksik şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 pk vanilya
  • 2 pk kabartma tozu
  • 2 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı mandalina suyu

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı şeker
  • 3.5 su bardağı su
  • 3 damla limon

Revani Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Hazırlanışı evvel şerbeti yaptım. Şerbet materyallerini bir tencereye alın ve kaynatın.
  2. Daha sonra kekimi yapmak için; yumurta ve şekeri uygunca karıştırdım.
  3. Sonra yağ ve yoğurdu koydum yeniden karıştırdım.
  4. Sonra vanilya ve irmik un en son kabartma tozu ekledim.
  5. İçine bir limon ve bir mandalina kabuğu rendesi ekledim.
  6. Yağlı tepsiye koyup 180 derecede pişirdim.
  7. Piştikten sonra çabucak 1 çay bardağı mandalina suyu üstüne gezdirdim ..
  8. Kek sıcak şerbet soğuk olacak formda üstüne şerbeti gezdirdim.

Revani Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu