Yemek Tarifleri

Revani Tatlısı

Revani Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağından biraz eksik süt
  • 1,5 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

1 limon kabuğu rendesişerbeti için;

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • 3-4 damla limon suyu

Revani Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. İlk olarak şerbeti hazırlayalım. Şeker ve suyu küçük bir tencereye alarak orta ateşte kaynatın.
  2. Kaynamaya başladıktan sonra şerbete limon suyu ek ederek kısık ateşte yaklaşık 10 dakika kadar daha kaynatıp ocağı kapatın. Şerbeti bir kenara alarak soğumaya bırakın.
  3. Keki hazırlayalım. Uygun bir karıştırma kabına yumurta ve şekeri alarak bol bol çırpın, karışım beyazlayıp köpük köpük olduğunda öbür materyalleri de ek ederek kek hamurunu güzelce çırpın.
  4. Hamuru yağlanmış büyük uzunluk borcama dökün. Benim kullandığım borcam 28*28 cm’dir.
  5. Önceden 170 derecede ısıttığınız fırında üzeri pembeleşene kadar yaklaşık 35 dakika pişirin.
  6. Fırından aldığımız tatlımız sıcakken soğumuş şerbeti üzerine dökün.
  7. Tatlının şerbetini çekmesi için en az 2-3 saat dinlenmeye bırakın.
  8. Dinlenen tatlımızı dilimleyip, üzerine isteğe nazaran hindistan cevizi ya da antep fıstığı serperek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun….

Revani Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu