Yemek Tarifleri

Revani (Küçük Borcamda)

Revani (Küçük Borcamda) Tanımı İçin Malzemeler

Şerbeti için:

  • 1,5 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • Çeyrek limon suyu

Revanisi için:

  • 2 yumurta
  • 1/2 (yarım) çay bardağı şeker
  • 1/2 (yarım) çay bardağı süt
  • 1/2 (yarım) çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 küçük limonun kabuğunun rendesi

Revani (Küçük Borcamda) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle şerbetimizi kaynatalım. Kaynadıktan sonra içine limon suyunu sıkarak 5-6 dakika daha kaynatalım ve soğutalım.
  2. Revanimizin yumurtasını ve şekerini çırpalım.
  3. Ardından sıvı gereçleri ek edelim ve tekrar karıştıralım. Ununu, kabartma tozunu, vanilyasını ve irmiğini ek edelim.
  4. En son üzerine limonun kabuğunu rendeleyelim ve yağlanmış küçük uzunluk borcama dökerek 180 derece fırında alt üst ayarda hem üstü hem altı kızaracak halde kürdan denetimi yaparak pişirelim.
  5. Revaniyi fırından çıkarıp beş dakika soğutalım.
  6. Üzerine soğuk şerbetini dökerek buzdolabında soğuyana kadar dinlendirelim.
  7. Üzerine hindistan cevizi dökerek servis edelim.

Revani (Küçük Borcamda) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu