Yemek Tarifleri
Ratatouille (Ratatuy)

Ratatouille (Ratatuy) Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet soğan
- 2 adet sivri biber
- 2 adet kabak
- 2 adet patlıcan
- 2 adet patates
- 6-7 diş sarımsak
- Zeytinyağı
- Tuz
- 2 su bardağı domates püresi (500 ml)
- 1 çay kaşığı pesto sos (isteğe bağlı)
- Parmesan ya da kaşar peyniri
Ratatouille (Ratatuy) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Soğanlar piyazlık doğranır ve biberler ile zeytinyağında kavrulurken patlıcanlar ince ve halka halka doğranarak tuzlu suda acısının gitmesi için bekletilir.
- Tavadaki karışıma 3 diş sarımsak da eklenerek karıştırılmaya devam edilir.
- Soğan ve biberler güzelce pişince pesto sos ve domates püresi eklenerek kapağı kapalı orta ateşte 5 dk kadar pişirilir.
- Tuz eklenir.
- O sırada kabak ve patates de ince ve halka halka formunda doğranır.
- İsteğe nazaran patates, kabak ve havuç sarımsak ve zeytinyağı ile harmanlanabilir.
- Domates sosu borcama dökülür, üstüne bir dilim patlıcan, kabak ve patates olacak formda sıra ile dizilir.
- En üste zeytinyağı ve tuz gezdirilir. Islatılan pişirme kağıdı ile borcamın üstü kapatılır ve evvelden ısıtılan alt üst 180 derece fırında 40 dk pişirilir.
- 40 dk sonra fırın 240 dereceye getirilir.
- Üstüne rende parmesan gezdirilir ve 10-15 dk ortası üstü kızarana ve peynirler eriyene kadar pişirilir.Afiyetle yenir 🐭.
Ratatouille (Ratatuy) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




Cevap bırakın