Yemek Tarifleri

Ratatouille (Ratatuy)

Ratatouille (Ratatuy) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet soğan
  • 2 adet sivri biber
  • 2 adet kabak
  • 2 adet patlıcan
  • 2 adet patates
  • 6-7 diş sarımsak
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • 2 su bardağı domates püresi (500 ml)
  • 1 çay kaşığı pesto sos (isteğe bağlı)
  • Parmesan ya da kaşar peyniri

Ratatouille (Ratatuy) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Soğanlar piyazlık doğranır ve biberler ile zeytinyağında kavrulurken patlıcanlar ince ve halka halka doğranarak tuzlu suda acısının gitmesi için bekletilir.
  2. Tavadaki karışıma 3 diş sarımsak da eklenerek karıştırılmaya devam edilir.
  3. Soğan ve biberler güzelce pişince pesto sos ve domates püresi eklenerek kapağı kapalı orta ateşte 5 dk kadar pişirilir.
  4. Tuz eklenir.
  5. O sırada kabak ve patates de ince ve halka halka formunda doğranır.
  6. İsteğe nazaran patates, kabak ve havuç sarımsak ve zeytinyağı ile harmanlanabilir.
  7. Domates sosu borcama dökülür, üstüne bir dilim patlıcan, kabak ve patates olacak formda sıra ile dizilir.
  8. En üste zeytinyağı ve tuz gezdirilir. Islatılan pişirme kağıdı ile borcamın üstü kapatılır ve evvelden ısıtılan alt üst 180 derece fırında 40 dk pişirilir.
  9. 40 dk sonra fırın 240 dereceye getirilir.
  10. Üstüne rende parmesan gezdirilir ve 10-15 dk ortası üstü kızarana ve peynirler eriyene kadar pişirilir.Afiyetle yenir 🐭.

Ratatouille (Ratatuy) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu