Yemek Tarifleri
Ramazanın Gözdesi Güllaç
Ramazanın Gözdesi Güllaç Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket güllaç yaprağı (300 gr)
- 1.5 litre süt
- 1.5 su bardağı şeker
- 1 pk vanilin
Arası için;
- Çekilmiş ceviz
Üzeri için;
- Toz antep fıstığı
Ramazanın Gözdesi Güllaç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Sütümüzü ocağa alıp şekerini ve vanilini ekleyip şeker eriyinceye kadar karıştıralım.
- Süt ılık ve soğuk ortası bir kıvamda olacak sıcak olursa tatlımız hamurlaşır. Fazla ısıttıysanız soğumasını bekleyebilirsiniz.
- Güllaç yapraklarını tek tek parçalayarak tepsiye dizelim her kata süt dökelim.
- Yaprakların yarısına birebir süreci uyguladıktan sonra cevizleri serpelim ve kalan yapraklarıda ortaya süt dökerek ekleyelim.
- En üste kalan sütün hepsini döküp dolaba alalım.
- Dinlenen ve soğuyan tatlımızı servis ederken sütün az geldiğini düşünüyorsanız yarım litre daha ekleyip dinlendirebilirsiniz.
- Sunum için dilimleyip fıstıkla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Ramazanın Gözdesi Güllaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Cevap bırakın