Yemek Tarifleri

Ramazanın Gözdesi Güllaç

Ramazanın Gözdesi Güllaç Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket güllaç yaprağı (300 gr)
  • 1.5 litre süt
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1 pk vanilin

Arası için;

  • Çekilmiş ceviz

Üzeri için;

  • Toz antep fıstığı

Ramazanın Gözdesi Güllaç Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Sütümüzü ocağa alıp şekerini ve vanilini ekleyip şeker eriyinceye kadar karıştıralım.
  2. Süt ılık ve soğuk ortası bir kıvamda olacak sıcak olursa tatlımız hamurlaşır. Fazla ısıttıysanız soğumasını bekleyebilirsiniz.
  3. Güllaç yapraklarını tek tek parçalayarak tepsiye dizelim her kata süt dökelim.
  4. Yaprakların yarısına birebir süreci uyguladıktan sonra cevizleri serpelim ve kalan yapraklarıda ortaya süt dökerek ekleyelim.
  5. En üste kalan sütün hepsini döküp dolaba alalım.
  6. Dinlenen ve soğuyan tatlımızı servis ederken sütün az geldiğini düşünüyorsanız yarım litre daha ekleyip dinlendirebilirsiniz.
  7. Sunum için dilimleyip fıstıkla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Ramazanın Gözdesi Güllaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu