Yemek Tarifleri

Ramazan Pidesi

Ramazan Pidesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 su bardağı un
  • 2.5 bardak ılık su
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 paket toz maya

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 kaşık sıvı yağ
  • Çörek otu

Ramazan Pidesi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle hamurumuzu yapalım suyumuzu ılık hale getirelim ve şeker, maya atıp bekleyelim.
  2. Daha sonra un ,tuz ,maya karışımı döküp hamurumuzu yapalım.
  3. Sos materyallerini karıştıralım.
  4. Mayası gelince pidemize geçelim 2 ye böldüğümüz hamuru yaptığımız sos ile elimizle pide haline şekil verelim.
  5. Üzerinede çörek otu serpip pişmeye gönderelim.
  6. 180 derece fırında takip ederek pişiriyoruz afiyet olsun ????♥️.

Ramazan Pidesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu