Yemek Tarifleri

Pudingli Kurabiye

Pudingli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gr margarin yada tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 2 su bardağından 1 parmak eksik un (kontrollü koyalım 2-2,5 bardak)
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik mısır nişastası
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket antep fıstıklı puding
  • 1 tane yumurta

Üzeri için;

  • 1 su bardağı ceviz

Pudingli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Karıştırma kabına yumurta kırıyoruz, üzerine margarin, sıvı yağ koyuyoruz ve karıştırıyoruz.
  2. Üzerine puding, kabartma tozu koyuyor ve karıştırıyoruz, aldığı kadar un koyuyoruz.
  3. Kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz.
  4. Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparıyoruz yuvarlak yapıyoruz.
  5. Yağlı kağıt koyduğumuz tepsiye koyuyoruz ve üzerine parmağımızla bastıyoruz ceviz koyuyoruz.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif kızarıncaya kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun.

Not:kurabiye soğuduktan sonra servis tabağına koyuyoruz.

Pudingli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu