Yemek Tarifleri

Profiterol

Profiterol Tanımı İçin Malzemeler

Hamur materyalleri:

  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 125 gram margarin
  • 3 adet yumurta

İç kreması için;

  • 2,5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1,5 çay bardağı şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya

Üzerine dökmek için:

  • 1 paket hazır bitter çikolatalı sos

Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Su ile margarini tencereye alıp ocağa koyalım.
  2. Eridikten sonra onu da ekleyelim süratli bir biçimde karıştırmaya devam edelim .Kıvamı tam olduktan sonra köşeye soğumaya bırakalım.
  3. Kreması için materyallerimizi tencereye alıp ocağa koyalım.
  4. Koyulaşana kadar karıştırmaya devam edelim.
  5. Altını kapattıktan sonra vanilyasını da ekleyip köşede soğumaya indirelim.
  6. Profiterol hamurumuz soğuduktan sonra yumurtaları tek tek yedirerek mikser yardımıyla çırpmaya başlayalım.
  7. Bütün süreç yumurtalar bitene kadar bu türlü devam edilir.
  8. Daha sonra elde edilen hamur kaşık yardımıyla ya da sıkma torbasıyla birlikte fırın tepsisine istenilen büyüklükte dökülür.
  9. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 40 dakika boyunca pişirilir.
  10. Pişen profiterol hamurlarımız kremayla birlikte buluşturulur şayet varsa sıkma torbasıyla birlikte içlerini doldurabilirsiniz.daha pratik tecrübeleriniz varsa yapabilirsiniz.
  11. İki buçuk su bardağı ile hazır çikolata sosunu küçük bir tavada sos haline gelinceye kadar pişirelim ve soğumaya bırakalım.
  12. Tabii ki bütün süreç bittikten sonra isterseniz tek bir alanda isterseniz kaselere paylaştırılarak çikolata sosu da üzerlerine dökülerek servis edilir.

Şimdiden afiyet olsun allah’a emanet olun ?☺️?❤️❤️❤️❤️❤️???(o kadar yorulmuştum ki tabaklar bitmiş güç fotoğraftakini çektim attım ???.

Profiterol Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu