Yemek Tarifleri

Profiterol

Profiterol Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 3 adet yumurta
  • 125 gram teremyağ
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un

Kreması için;

  • 2,5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı şeker
  • Yarım yemek kaşığı teremyağ
  • 1 paket krem şanti

Çikolata sosu için;

  • 1,5 şu bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı kakao

Üzeri için;

  • Antep fıstığı parçacıkları

Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. 1 su bardağı su, 1 yemek kaşığı toz şeker ve oda sıcaklığında güzelce yumuşamış 125 gram tereyağı ya da margarini tenceremizde buluşturalım ve hepsini birebir anda ısıtmaya başlayalım fokurdamaya başlayacak.
  2. Tam fokurdamaya başlarken bir su bardağı unu ek ediyorum ve ocağımın altını en kısık ateşe getiriyorum.
  3. Seri bir halde karıştırıyorum aslında çok çabuk kıvamlaşıp ağırlaşacak bu etaplarda bilhassa spatula kullanın hamurunuzu eze eze içinde un topağı kalmayacak bir formda pürüzsüz bir hale getirin.
  4. Bu süreç yaklaşık 2 ila 3 dakika üzere bir vakit oluyor hamurunuz bu mühlet sonunda tencereden rahatlıkla sıyrılıp toparlanacak bir kıvama gelecek .
  5. Hamur piştikten sonra çabucak öbür bir kaba aktarıyorum ve ılıması için bir süre bekleteceğim hamurunuz çok sıcak olmasın lütfen buna dikkat edin eklediğiniz yumurta kesilir pişer çok soğuk olursa da profiteroller fırında pişerken çok uygun kabarmaz sönük kalır ,parmağınızı yakmayacak bir ılıklıkta olması gerekir .
  6. 3 adet large uzunluğu yani büyük uzunluk yumurta kullandım gramajda çalışmak isteyenler için bir adet yumurtamın yükü ortalama 60 ile 63 gram aralığında değişiyor her bir yumurtayı ılık haldeki hamura teker teker ekleyip mikserle çırpıyorum.
  7. 30 saniye kadar mutfak terazisi olmayanlar için bilhassa profiterol hamurunun kıvamını göstereceğim .
  8. 3 yumurtayı ekledikten sonra hamur bu türlü macun kıvamına gelip uzamaya başlayacak ve toparlanacak fakat asıl kıvamını spatulayla test edin spatulayla hamurunuzu topladıktan sonra bir ölçü alın, hamur aşağı yanlışsız sarkmıyorsa ve sabit kalıyorsa tam kıvamına gelmiş demektir.
  9. Hamuru şekillendirmek için ben bir sıkma torbasından yardım alacağım elinizde yoksa kilitli bir buzdolabı poşeti de tıpkı işi görecektir yuvarlak biçimler vererek tepsiye dizelim, sıkma torbasının ucunu minik tek lokmalık profiterolleri daha çok seviyorum.
  10. Bu halde kestim sizler isterseniz daha büyük ebatta da sıkabilirsiniz evvelce ısıtılmış 180 derecelik fırında alt üst ayarda 40 dakikaya kadar pişiriyorum, fırınımın kapağını açmıyorum piştikten sonra 20 dakika fırın kapağını açmıyoruz.
  11. Kreması için 2. 5 su bardağı süt nişasta un yumurta sarısı şeker bir tencereye alıyorum daima karıştırarak pişiriyorum ,göz göz oluncaya kadar karıştırıyorum.
  12. Göz göz olduktan sonra üzerine teremyağ, 1 paket vanilya ekleyip süratlice karıştırıyorum en son ocaktan indirdikten sonra bir paket krem şantiyi içerisine ekleyerek çırpıyorum ve soğumaya bırakıyorum.
  13. Hazırladığımız kremayı profiterolleri ortadan ikiye kesip çay kaşığı yardımıyla içine dolduralım.
  14. En son olarak çikolata sosunu hazırlıyorum ,bir tencereye bir buçuk su bardağı süt, 1 su bardağı su ,1 yemek kaşığı nişasta ,bir buçuk yemek kaşığı un ve 3 yemek kaşığı kakao, 4 yemek kaşığı şeker alıp karıştırıyorum karıştırarak pişiriyorum.
  15. Kaynamaya başlayınca altını kısıp bir dakika kadar kaynatıp ocağı kapatıyorum soğuyan çikolata soslarını borcama dizdiğim profiterollerin üzerine gezdiriyorum.
  16. En son üzerine antep fıstığı parçacıklarını gezdirerek süslüyorum kusursuz ve nefis bir görünümü ve lezzeti ile sizlere baş başa bırakıyorum muhakkak denemenizi tavsiye ederim afiyet olsun????????????.

Profiterol Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu