Yemek Tarifleri

Probiyotik Fermente Turşu

Probiyotik Fermente Turşu Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet beyaz lahana
  • 1 adet kırmızı (Mor) lahana
  • 4-5 adet pancar
  • 3-4 adet cin biberi
  • 2-3 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 4-5 diş sarımsak

Probiyotik Fermente Turşu Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Sebzeleri incecik kıyıp,kaya tuzuyla suyu çıkana kadar ovalım.
  2. Ardından ikiye kesilmiş sarımsak ve yeşil biberi ek edip tekrar karıştıralım.
  3. Daha sonra pak kavanozlara sıkıca bastırarak havası çıkacak halde yerleştirelim.
  4. Kapağını sıkıca kapatıp oda sıcaklığında 7-10 gün ortası bekletip daha sonra buzdolabında koruma edelim.

Püf noktaları;

  • Su eklemiyoruz kendi sebzelerin suyu.
  • Sebzeleri kendinize nazaran ayarlayın.
  • Sebzelerin ölçüsüne nazaran 1 kilo için 1 çorba kaşığı tuz kullanın.
  • Oksijensiz fermantasyon yaptığımız için sebzeler suyun altında kalmalı aksi halde bozulma olabilir.
  • Fermantasyonla birlikte gaz çıkışı olacağı için sebzeler suyun üzerine çıkar çıkmaması için lahana yaprağından kapak yapıtım ve bir bardak yahut küçük kaseyle destekledim. 7-10 gün sonra hazır oluyor ben 8. Gün açtım kusursuz olmuştu.
  • Buzdolabında aylarca bozulmadan kalır.

Deneyeceklere kolay gelsin. Sağlıklı günler diliyorum.

Probiyotik Fermente Turşu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu