Yemek Tarifleri
Probiyotik Fermente Turşu

Probiyotik Fermente Turşu Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet beyaz lahana
- 1 adet kırmızı (Mor) lahana
- 4-5 adet pancar
- 3-4 adet cin biberi
- 2-3 yemek kaşığı kaya tuzu
- 4-5 diş sarımsak
Probiyotik Fermente Turşu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Sebzeleri incecik kıyıp,kaya tuzuyla suyu çıkana kadar ovalım.
- Ardından ikiye kesilmiş sarımsak ve yeşil biberi ek edip tekrar karıştıralım.
- Daha sonra pak kavanozlara sıkıca bastırarak havası çıkacak halde yerleştirelim.
- Kapağını sıkıca kapatıp oda sıcaklığında 7-10 gün ortası bekletip daha sonra buzdolabında koruma edelim.
Püf noktaları;
- Su eklemiyoruz kendi sebzelerin suyu.
- Sebzeleri kendinize nazaran ayarlayın.
- Sebzelerin ölçüsüne nazaran 1 kilo için 1 çorba kaşığı tuz kullanın.
- Oksijensiz fermantasyon yaptığımız için sebzeler suyun altında kalmalı aksi halde bozulma olabilir.
- Fermantasyonla birlikte gaz çıkışı olacağı için sebzeler suyun üzerine çıkar çıkmaması için lahana yaprağından kapak yapıtım ve bir bardak yahut küçük kaseyle destekledim. 7-10 gün sonra hazır oluyor ben 8. Gün açtım kusursuz olmuştu.
- Buzdolabında aylarca bozulmadan kalır.
Deneyeceklere kolay gelsin. Sağlıklı günler diliyorum.
Probiyotik Fermente Turşu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














Cevap bırakın