Yemek Tarifleri

Pratık Ve Lezzetlı Sarımsaklı Ekmek

Pratık Ve Lezzetlı Sarımsaklı Ekmek Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 50 ml zeytinyağ
  • 120 ml ılık su
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı un (tepeleme değil) ( 270 gr)

Üzerine sürmek için;

  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı labne peynir ( 80 gr)
  • Tuz
  • Pulbiber
  • Karabiber

Üzeri için;

  • Rendelenmiş kasar peyniri (ben mozarella kullandım)
  • Maydanoz

Pratık Ve Lezzetlı Sarımsaklı Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Hamur materyallerini yoğurun. Üzeri kapalı 20 dak. dinlendirin. Hamuru iki eşit kesime bölüp beze yapıp, uzunlamasına oval biçimde açın (kalınlığı yaklaşık 3 mm olacak)
  2. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında 10 dak. pişirin. Ezilmiş sarımsağı ve öbür iç harcı materyallerini karıştırın (baharatı damak tadınıza nazaran ekleyin)
  3. Fırından çıkmış ekmeklerin üzerine sürün ve rendelenmiş kasar peyniri serpin.
  4. Tekrar fırına verin ve üzeri kızarana kadar yaklaşık 10-12 dak. pişirin. İnce kıyılmış maydanoz serpin ve çabucak servis edin.

Pratık Ve Lezzetlı Sarımsaklı Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu