Yemek Tarifleri

Pratik Sütlü İrmik Tatlısı (Evdeki Malzemelerle)

Pratik Sütlü İrmik Tatlısı (Evdeki Malzemelerle) Tanımı İçin Malzemeler

Muhallebisi için;

  • 2,5 su bardağı süt
  • Yarım su bardağını biraz geçkin irmik
  • Yarım su bardağı şeker (Biz biraz az şekerli seviyoruz isteyen artırabilir)
  • 1 yemek kaşık tereyağ
  • 1 paket vanilya

Sosu için;

  • 1 su bardağı dondurulmuş karışık orman meyvesi (Böğürtlen, ahududu, yabanmersini, çilek vs kullanabilirsiniz ya da 1 su bardağı portakal suyu)
  • 2 tatlı kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • Yarım çay bardağı su

Pratik Sütlü İrmik Tatlısı (Evdeki Malzemelerle) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. İrmik için vanilya hariç tüm gereçleri tencereye alıp karıştıralım.
  2. Muhallebi kıvamı alıp kaynayana kadar karıştırmaya devam edelim.
  3. Kaynayınca vanilya ekleyip altını kapatıp son sefer karıştıralım. Suyla ıslattığımız küçük bir kaba muhallebiyi dökelim.
  4. Sosu için istediğimiz meyveyi tencereye alalım. Meyve yoksa portakal suyu sıkıp kullanabilirsiniz.
  5. Meyvelerin üzerine şekeri ekleyelim.
  6. Suyu ekleyelim ve pişirmeye başlayalım.
  7. Suyu biterse az az ek edebilirsiniz.
  8. Karıştırıp meyveler yumuşayınca eze eze kaynatalım.
  9. Nişastayı bir kapta biraz suyla güzelce açalım.
  10. Sos kaynayınca nişastayı ekleyelim ve karıştıralım. Çok kısa bir müddette kıvam alıp katılaşacak.
  11. Güzel ve koyu bir kıvam alınca suyunu çekince altını kapatalım.
  12. 5-10 dakika soğumaya bırakıp muhallebinin üzerine dökelim.
  13. Soğuduktan sonra buzdolabına kaldırıp 4-5 saat sonra servis edelim. Afiyet olsun.

Pratik Sütlü İrmik Tatlısı (Evdeki Malzemelerle) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu